S’ha presentat una nova iniciativa per a promocionar el comerç tradicional de València. Es tracta d’una guia sobre els ‘ultramarins’ de  la ciutat,  conceptualitzada i dissenyada per CuldeSac™i que vol ser un homenatge als locals emblemàtics de tota la vida i vol difondre la importància d’aquests establiments. Ell llibre recull anècdotes i  records de cada establiment . Cervesa Turia , impulsora del projecte, ha comptat amb la col·laboració de la reconeguda fotoperiodista Tania Castro, així com la de l’artista revelació Ana Penyas que ha reinterpretat l’essència de cada local a través de les seves il·lustracions.

Els locals elegits per a esta primera edició són: El Niño Llorón (Russafa), Enrique Dasí (Districte de la Mar), Aves la Maña (Jesús), La Parra (Port), Alborea (La Petxina), Joaquín Galindo (Cabanyal) Salazones Bonanad (Ciutat Vella), Mantequería Mossí (Botànic), Liaño (Ciutat Vella), y La Xocolatera (Benimaclet). Tots ells han sigut considerats per la seua transcendència en la ciutat i per ser protagonistes històrics de la vida social de barri. A més, s’han distingit pel seu compromís amb l’origen de les matèries primeres i la qualitat de les mateixes i són nou lloc de trobada per a un públic que agrupa diferents generacions.

Cada ultramarins comptarà amb una proposta de “maridatge Turia” que es podrà adquirir a un preu especial. Els packs-maridatge, que uneixen aliments característics de cada ultramarins al costat d’una cistella de Cervesa Turia, han sigut elegits per alguns dels xefs de València amb més projecció del moment: Alejandro Platero (de Macel·lum), Juan Casamayor (de Cooking Business), Carito Lourenço i Germán Carrizo (de Tándem Gastronómico), María José Martínez (de Lienzo), i Enrique Medina (d’Apicius).

Els primers 1.500 visitants que adquirixquen qualsevol dels maridatges, obtindran d’obsequi una guia edició limitada que repassa la història de cada un dels establiments i dels seus propietaris.

Els ultramarins són el testimoni de la tradició del comerç valencià de sempre,  que es manté viva, i que sintetitza  una manera de fer on tenir cura dels clients és un valor essencial

 

Els packs-maridatge es podran adquirir del 18 d’octubre fins el 30 de novembre i les guies estaran disponibles fins a finalitzar existències.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb