Catalunya va registrar un superàvit de 196 milions d’euros entre gener i novembre del 2017, el que suposa el 0,09% del PIB, segons el Ministeri d’Hisenda espanyol. Els motius rauen en uns majors ingressos per la millora de l’economia i al pla d’optimització de la despesa que es va començar a aplicar el 2017 per l’administració catalana, segons han apuntat fonts del Departament d’Economia, que han assegurat que encara és d’hora per veure quin impacte va tenir el bloqueig dels comptes en la despesa pressupostària de tot l’any passat.

El superàvit contrasta amb el dèficit que es va acumular durant els onze primers mesos del 2016, de 1.167 milions d’euros (0,55% del PIB). La previsió del Departament d’Economia és acabar el 2017 amb dèficit, ja que al desembre és quan es reconeix més despesa. La dada de tot l’any es coneixerà d’aquí a un mes. L’objectiu de dèficit per tot el 2017 que el govern espanyol va imposar a les autonomies és del 0,6%. Entre gener i novembre, la Generalitat de Catalunya va tenir uns ingressos no financers de 21.899 milions d’euros, un 8,6% més que en el mateix període de l’any anterior, segons consta en les dades d’execució pressupostària del mes de novembre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]