Catalunya va constituir al llarg del 2016 un total de 22.256 empreses, el que representa un 18,6% més que l’any anterior i la xifra més alta dels últims 9 anys. A més, segons dades del Registre Mercantil publicades per Idescat, Catalunya lidera a creació de noves empreses a l’Estat, amb el 21,7% del total de societats constituïdes. Segons la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCiÓ, Núria Betriu, ‘és símptoma que el teixit empresarial català, emprenedor i dinàmic, i mostra confiança en l’economia catalana i en la seva competitivitat. Per Betriu, cada any les empreses catalanes exporten i inverteixen més en innovació i R+D, al mateix temps que accelera l’activitat industrial i es creen més llocs de treball.

44537629-03d9-4c86-bd48-d937f0665174

La directora general d’Indústria assegura que s’estan construint les bases d’una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit, que s’explicarà per l’aposta ‘per la indústria i el binomi internacionalització-innovació’. D’altra banda, Betriu destaca el fet que no només s’han creat més empreses, sinó que se n’han dissolt menys. En concret s’han dissolt 2.308 societats, un 9,4% menys que el 2015.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]