Catalunya avança una setmana la selectivitat

  • La matrícula s'haurà de fer entre el 15 i el 26 de maig i els resultats dels exàmens es faran públics el 22 de juny

VilaWeb
EFE
27.01.2023 - 11:51
Actualització: 27.01.2023 - 12:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) es faran enguany entre els dies 7 i 9 de juny, amb la qual cosa s’han avançat una setmana respecte d’anys anteriors. Tot esperant que es publiqui definitivament en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), les dates de la selectivitat i de les Proves d’Aptitud Pedagògica (PAP) per als estudiants que vulguin matricular-se en graus d’educació apareixen al Canal Universitats de la Generalitat, una web que reuneix tota la informació sobre l’accés a la universitat.

Segons que informa aquest canal als estudiants, la pre-matrícula de les PAU començarà el mes vinent, entre el 17 de febrer i el primer de març, la matrícula es farà entre el 15 i el 26 de maig i els resultats dels exàmens es faran públics el 22 de juny. La matrícula per als alumnes titulats de batxillerat en anys anteriors s’ha establert entre el 2 i l’11 de maig.

La sol·licitud de revisió de l’examen es farà entre el 22 de juny i el 26 de juny del 2023, els resultats de revisió es faran públics el 6 de juliol i fins al 10 de juliol es podrà sol·licitar de veure els exàmens.

Enguany, les PAU seran com fins ara, atès que la implantació d’una nova selectivitat més competencial i menys memorística començarà de manera gradual el 2024 i s’aplicarà del tot el 2028.

D’entrada, la selectivitat proposava un període transitori d’aplicació que havia de començar el curs 2023-24 per arribar al 2026-27 amb la prova definitiva, en la qual l’exercici de maduresa representés un 75% de la nota i substituís les matèries comunes. Finalment, és previst que la nova selectivitat arribi l’any 2028 i que la prova de maduresa valgui el 60% de la nota total.

Com seran les PAU d’enguany?

Per a aquest curs els alumnes continuaran fent l’avaluació de la selectivitat per matèries i s’ha descartat l’exercici de maduresa. El dimecres 7 de juny els estudiants hauran d’afrontar els exàmens de les matèries obligatòries de llengua castellana i literatura i llengua estrangera i podran triar entre les optatives d’anàlisi musical, ciències de la terra i del medi, cultura audiovisual, física i geografia.

Per al dijous 8 de juny és previst l’examen de la matèria obligatòria d’història i de les optatives de dibuix artístic, llatí, matemàtiques, dibuix tècnic, història de l’art, història de la filosofia, literatura castellana i química.

El divendres 9 de juny, últim dia dels exàmens, es faran els exàmens de la matèria obligatòria de llengua catalana i literatura i de les optatives d’electrotècnia, fonaments de les arts, grec, matemàtiques aplicades a les ciències socials, biologia, disseny, economia de l’empresa, literatura catalana i tecnologia industrial.

Les Proves d’Aptitud Pedagògica (PAP) per accedir als graus d’Educació es faran el 15 d’abril i les dates previstes per a la matrícula són del 17 de febrer al primer de març. La convocatòria extraordinària de les PAU serà entre el 5 i 7 de setembre i els resultats es faran públics el dia 18.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes