L’empresa alacantina 1MillionBot ha dissenyat un xatbot, un programa que respon de manera automàtica les preguntes d’un usuari, per resoldre dubtes sobre el coronavirus 2019. Les fonts per respondre són organismes com l’Organització Mundial de la Salut (OMS) o el Ministeri espanyol de Sanitat.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Carina, que és com s’anomena l’assistent virtual, ha estat desenvolupat per un grup multidisciplinari de biòlegs, lingüistes, sociòlegs i tècnics. El servei és completament gratuït i d’ús il·limitat.

Fins ara, el xatbot està preparat per respondre les preguntes en espanyol i anglès, però s’està treballant per ampliar el ventall de llengües.

L’empresa, que la presideix el catedràtic Andrés Pedreño, ha posat l’assistent a disposició d’entitats públiques i empreses per inserir-lo a les seves pàgines web o serveis d’informació general.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb