La realitat ens demostra dia a dia que existeixen desigualtats molt esfereïdores entre homes i dones: en el món laboral, en el familiar, en altres àmbits…i també en l’àmbit de la cultura. L’associacionisme és un agent social de primera magnitud que comparteix, juntament amb molts altres sectors que fan que una societat avanci i sigui rica, valors com la cohesió social, la participació activa o una manera cívica d’expressar-se i de relacionar-se entre homes i dones. Per aquests motius creiem que és necessari que els col·lectius de cultura popular es plantegin la promoció de la igualtat efectiva entre gèneres. Que se la plantegin, se la creguin i, en conseqüència la puguin posar en pràctica.

Hi ha qui pot considerar que no és correcte barrejar l’oci, la festa o altres formes de la cultura popular amb reivindicacions de caràcter ideològic o polític. És una idea estesa, i la millor manera de bastir ponts amb totes les persones que es fan seves aquestes idees és raonar diversos punts. En primer lloc, la cultura popular no és només oci. La festa és important, però la cultura popular, i per extensió l’associacionisme, formen part d’una manera de relacionar-se, en la qual la festa, és el factor més visible, i potser fins i tot, destacat, però de res serviria que les entitats no disposessin d’una estructura al darrere; una estructura que no només fa possible la festa sinó la gran quantitat d’activitats (tallers, conferències…) que les entitats duen a terme per voluntat pròpia, per compromís social, per convenciment.

Llegeix l’editorial sencera a Tornaveu fent clic aquí

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.