La Fundació Aspasim ha publicat el videoclip col·lectiu “Cantem el Botó Màgic”, una cançó en llengua de signes catalana, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Hi han participat els cantants i grups de música infantil Dàmaris Gelabert, el Pot Petit, Xiula, la Tresca i la Verdesca, Reggae per Xics, Vivim del Cuentu, Clams i Lucrecia, juntament amb milers d’infants i joves. L’objectiu és sensibilitzar la societat sobre la riquesa de la diversitat i sobre com facilitar la inclusió de la gent amb discapacitat.

El 13 d’octubre passat la Fundació ASPASIM va publicar el videoclip El Botó Màgic, protagonitzat per la companyia de rondalles i cançons que duu aquest nom i que és formada per persones amb discapacitat intel·lectual greu. A hores d’ara, el vídeo ja supera les tres mil visualitzacions. L’entitat també va impulsar la campanya “Cantem el Botó Màgic” perquè escoles, esplais, caus, instituts, famílies i grups de música aprenguessin la cançó amb el suport d’una guia i s’enregistressin cantant i signant la cançó, com una manera de mostrar la implicació ciutadana amb la discapacitat. Fruit d’aquesta crida, milers d’infants i joves han enviat vídeos.

D’ençà del 2016 la companyia el Botó Màgic de la Fundació ASPASIM ha recorregut centenars d’escoles, centres cívics i biblioteques de Catalunya explicant contes musicats per a infants. Un dels objectius principals de la companyia és que les persones amb discapacitat siguin part activa dels espectacles i alhora incorporar la llengua de signes i els pictogrames per a facilitar-ne la comprensió.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.