La façana del parlament d'Alemanya

Les tres comissions del Bundestag, la cambra baixa del parlament alemany, han refusat la moció que va registrar el partit d’esquerra Die Linke sobre Catalunya. La moció demanava al govern d’Angela Merkel que treballés per una solució negociada i democràtica sobre la qüestió catalana i que emprengués iniciatives dins organismes com ara el Consell d’Europa per una solució ‘pacífica i democràtica’ al conflicte.

Die Linke també volia que el Bundestag es pronunciés a favor de l’admissió d’observadors internacionals al Suprem espanyol i d’oferir asil a persones perseguides políticament per rebel·lió.

Entre els impulsors de la iniciativa hi havia parlamentaris com Andrej Hunko, que va ser el primer diputat del parlament alemany a visitar els presoners quan eren als Lledoners i que va testificar al Suprem durant el judici de l’1-O. Al seu torn, la diputada Zaklin Nastic va criticar el procés judicial perquè pretén ‘escarmentar’ els dirigents independentistes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.