Tema en actualització

Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

La segona onada del coronavirus afecta de manera asimètrica el conjunt del país. El Principat és el territori amb més incidència de la covid-19, tot i que, després d’un estiu complicat, el Centre Europeu de Malalties Infeccioses l’ha retirat de la llista de les zones amb més risc. Vegeu a continuació les darreres informacions sobre l’estat de la pandèmia al país.

Quines són les noves mesures contra la covid-19 a Catalunya?

3 publicacions novesRecarregar
11.32

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refusat la petició de diversos col·lectius de la restauració i l'oci nocturn de suspendre cautelarment les noves restriccions decretades pel govern per lluitar contra la covid-19. Els magistrats diuen que suspendre les mesures sense escoltar les al·legacions de la Generalitat podria afectar greument la salut pública. Per això, esperarà que el govern presenti el seu escrit abans d'avui mateix a les 13.00 i després decidirà en un termini màxim de deu dies.

10.05

El risc de rebrot a Catalunya ja és de 466,49 punts, segons les darreres dades actualitzades del Departament de Salut, però la velocitat de transmissió, també coneguda com a Rt, baixa lleument fins a 1,28. A les darreres hores les funeràries han comunicat 51 noves morts i han ingressat 25 persones a les UCI. En general, les hospitalitzacions per covid han crescut en 77 pacients. El nombre de positius detectats amb PCR o test d'antígens creix en 2.855 persones.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 1.385 (+77)
–Malalts atesos a les UCI: 239 (+25)
–Total de casos detectats: 206.294 (+2.897)
–Total de morts: 13.670 (+51)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

09.35

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 a Catalunya és de 1.909, 125 més que els declarats ahir, segons dades del Departament d'Educació. És el 2,65% del total. Hi ha 45.623 persones confinades, 2.425 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 43.470 entre alumnes, 1.963 entre docents i personal d'administració i serveis i 190 entre personal extern. En els darrers 10 dies se n'han confirmat 3.330, dels quals 2.985 entre alumnat, 310 entre docents i personal d'administració i 35 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 9.065, 327 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha un centre tancat a Catalunya: la llar d'infants privada Nexe de Barcelona, per a petits amb discapacitat.

08.37

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica la resolució perquè entri en vigor el tancament de botigues 24 hores entre les 22.00 i les 7.00 i la suspensió de les activitats a centres cívics. El document també estableix que en àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega al mateix establiment, sense fer ús dels espais interiors i garantint l'entrega individual i separada del cient. Pel que fa als equipaments cívics, se suspenen les activitats que impliquin presencialitat, però queden exclosos els programes d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu de menors i activitats d'intervenció social, com ara menjadors.

La resolució concreta que hauran de tancar a les 22 hores totes aquelles botigues de conveniència, establiments comercials annexos a les gasolineres i els de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com tots els ubicats en municipis turístics.

D'altra banda, el document puntualitza que els restaurants dels hotels i altres allotjaments turístics també poden prestar serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita. També estableix que queden fora del tancament de bars i restaurants decretat des del passat divendres els serveis de restauració de centres de formació i els destinats a les persones treballadores.

19.10.2020
19.03

El País Valencià ha registrat 286 nous casos, tres morts i 29 brots. També s'han donat un total de 1.071 altes a persones que han superat la malaltia. Segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, en aquests moments hi ha ingressats 665 pacients hospitalitzats i 5.972 casos actius.

Dades acumulades

– Malalts ingressats: 577 (+88)
– Malalts atesos a les UCI: 106 (+22)
– Total de casos detectats: 49.695 (+1,124)
– Total de morts: 1.726 (+3)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

12.53

El Procicat ha aprovat una resolució amb noves restriccions per contenir la covid-19, com ara el tancament de botigues 24 hores entre les 22 de la nit i les 7 del matí. En àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega al mateix establiment, sense utilitzar els espais interiors i garantint l'entrega individual i separada a cada client.

A banda, s'han suspès les activitats en grup que es fan equipaments cívics que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics. Queden fora d'aquesta restricció els programes d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu de menors i activitats d'intervenció social, com ara menjadors.

El govern subratlla que aquestes limitacions es prenen d'acord amb les dades epidemiològiques i assistencials actuals, i es consideren 'proporcionals, idònies, necessàries i justificades' per al control de contagis i protecció dels drets a la vida i la salut, així com per garantir la capacitat d'atenció del sistema sanitari.

12.25

La Conselleria de Salut ha detectat 75 casos nous de covid a les Illes i creix la taxa de positivitat, que ja és del 6,62% (+1,58%). A banda, ha informat de la mort d'un usuari d'una residència geriàtrica. La xifra oficial de morts, que va amb retard respecte a les morts reals, es manté des del divendres en 334. Avui hi ha 189 malalts hospitalitzats, 150 en planta (3 més que aquest diumenge) i 39 en unitats de vigilància intensiva (1 menys).

Dades acumulades:

– Malalts ingressats: 189 (+3)
– Malalts atesos a les UCI: 39 (-1)
– Total de casos: 16.029
– Total de morts: 334 (-)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

11.24

Continua creixent el risc de rebrot a Catalunya i, segons les darreres dades actualitzades del Departament de Salut, ja és de 438,48. La velocitat de transmissió, també coneguda com a Rt, continua a 1,30. Als hospitals la xifra d'ingressats per la covid continua augmentant i ja és de 1.308 persones (+90). També creix lleument el nombre de pacients atesos a les UCI, amb 214 pacients (+1). El nombre de positius detectats amb PCR o test d'antígens creix en 3.383 persones i en les darreres hores s'han registrat 17 morts més.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 1.308 (+90)
–Malalts atesos a les UCI: 214 (+1)
–Total de casos detectats: 203.397 (+3.418)
–Total de morts: 13.619 (+17)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

11.05

El Departament de Salut ha intervingut la residència Les Vinyes de Falset per la 'situació complexa' de contagis al centre, amb un brot de covid-19 que afecta 109 residents -16 dels quals han mort- i 22 treballadors. Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador, i no descarta la presa de mesures cautelars, davant dels 'incompliments en l'aplicació de les mesures específiques' en matèria de gestió de la crisi sanitària als centres residencials. Per tal d'estabilitzar la situació al centre, Salut n'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió -fins ara a mans de Corfalin- a STS, Gestió de Serveis Sociosanitaris.

Dels 118 residents, 109 han resultat positius, així com 22 dels 57 treballadors de la plantilla. Des que es va detectar el primer cas a mitjan setembre han mort 16 persones, 11 de les quals a la mateixa residència. Després de visitar el centre les darreres setmanes, el Servei d'Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d'aplicar la intervenció de la residència.

Salut justifica que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d'impossibilitat per complir l'ordre de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. Segons informen els departaments, aquesta intervenció té l'objectiu principal de fer un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre quedarà sota la seva direcció. L'aportació concreta de recursos humans de la nova gestora estarà condicionada a la realització d'una auditoria integral inicial que permeti determinar l'estat de la situació de la residència.

10.21

La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha desallotjat en les tres darreres nits un miler de persones que feien entrompades, segons que ha explicat la batllessa de la ciutat, Ada Colau, a Catalunya Ràdio en un balanç del primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats. Colau ha advertit que ha de ser un 'toc d'atenció' davant de l'increment de contagis de coronavirus, que ha agafat molta velocitat en els darrers dies, si bé ha rebutjat parlar d'un 'incompliment generalitzat' de les mesures, ja que la majoria de la gent sí que les segueix, ha assenyalat. Els casos de covid-19 a Barcelona s'han doblat en una setmana i la pressió assistencial ja s'està notant als hospitals.

09.30

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha avançat aquest matí a RTVE que els comerços 24 hores de Catalunya hauran de tancar a la mateixa hora que tanquen els parcs públics: les 10.00. Sàmper n'ha relacionat l'activitat amb les entrompades, que el govern vol evitar per la proliferació de la covid, i ha dit que és una mesura alternativa a decretar un toc de queda, com s'ha fet amb les principals ciutats de França.

09.10

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha lamentat el 'poc sentit col·lectiu' mostrat en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats per aturar els contagis de covid. En relació a les imatges sobre incompliments i trobades a l'exterior, Padrós ha afirmat a Catalunya Ràdio que hi ha una part de la societat que 'no està a l'alçada del moment'. 'He de confessar que per primera vegada des que ha començat la pandèmia estic una mica descoratjat', ha afirmat. Ha assegurat que gran part de la població fa les coses 'ben fetes' però ha assegurat que 'hi ha qui pensa que tot això no va amb ells'. Ha afegit que els propers dies les xifres no aniran bé i ha fet una crida a ser autoresponsable. Padrós també ha demanat que les mesures tinguin 'un comú denominador al conjunt d'Europa' i ha criticat que hi hagi ciutadans que marxin de Catalunya per poder fer el que no es pot fer aquí. 'Ens hi juguem moltíssim', ha insistit.

09.10

La Generalitat treballa perquè hi hagi cavalcades de reis malgrat la pandèmia de la covid-19. Així ho ha avançat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, en una entrevista a l'ACN. 'En aquest moment estem treballant perquè hi hagi cavalcades de reis. No s'entendria que no n'hi hagi', afegeix. La consellera garanteix que per Nadal es podrà gaudir d'aquesta festa perquè seria 'impensable no tenir-la'. Una comissió treballa ara per donar pautes genèriques 'amb una visió més general' perquè cada ajuntament les pugui adaptar a la seva realitat. 'Està clar que els reis han de passar', rebla.

18.10.2020
18.13

Un brot de covid-19 a la residència municipal de la gent gran de Ribes de Freser (Ripollès) ha deixat un mort (una dona amb patologies prèvies), tres residents ingressats a l'Hospital de Campdevànol i 37 residents positius amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, segons ha informat el consistori. La resta d'usuaris han presentat PCR no concloents i estan pendents de nous resultats. El brot es va detectar fa cinc dies –el 13 d'octubre- quan una treballadora va resultar positiva per coronavirus amb prova PCR. El Departament de Salut, l'Ajuntament de Ribes i la direcció de la residència –l'empresa pública Sumar- van posar en marxa els protocols de prevenció i protecció, i van aïllar preventivament tots els residents el mateix dia 13.

13.33

La física i investigadora del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats calcula que Catalunya arribarà, en el termini d'una setmana o deu dies, al llindar de 500 casos de malalts de covid-19 per 100.000 habitants. En declaracions a RAC1, la investigadora ha explicat que el llindar dels 500 casos 'és la xifra extrema' que han treballat amb les prediccions que han lliurat a la Generalitat, 'per això no hauria de sorprendre que vagin pujant els casos en els dies vinents'. Sobre la possibilitat d'implantar a Catalunya el 'toc de queda', considera que és una mesura que es podria plantejar si les mesures actuals no funcionen. 'Abans que un confinament total, potser es podria provar el confinament parcial en el temps, que sona millor que toc de queda', ha valorat. Clara Prats ha explicat que 'la franja motor' de l'epidèmia són el grup de població d'entre 20-29 anys perquè 'són asimptomàtics però contagien més'.

13.28

El 39,9% dels municipis del País Valencià han tingut brots de coronavirus des de la fi de l'estat d'alarma, mentre que totes les localitats amb més de 20.000 habitants, a excepció de cinc, han patit rebrots de covid-19. Des del 24 de juny, quan es va registrar el primer rebrot de coronavirus al País Valencià, són ja 216 dels 542 municipis que han comptabilitzat almenys un brot, segons les dades de la Conselleria de Sanitat.

12.47

La Conselleria de Salut ha detectat 104 casos nous de covid a les Illes, amb una taxa de positivitat del 5,04%, i 146 altes.


Dades acumulades:

– Malalts ingressats: 147 (+6)
– Malalts atesos a les UCI: 40 (+1)
– Total de casos: 16.029 (+104)
– Total de morts: 334 (+1)

10.33

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut, el risc de rebrot a Catalunya és de 406,93, un augment de 15 punts respecte d'ahir. Als hospitals la xifra d'ingressats per la covid continua augmentant i ja és de 1.218 persones (+115). També creix el nombre de pacients atesos a les UCI, que arriba a una ocupació total de 213 persones (+9). El nombre de positius detectats amb PCR o test d'antígens creix en 2.759 persones i en les darreres hores s'han registrat 16 morts més. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, continua però baixant lleugerament i passa d'1,34 a 1,30, quatre centèsimes menys que el dia anterior.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 1.218 (+115)
–Malalts atesos a les UCI: 213 (+9)
–Total de casos detectats: 172.924 (+2.759)
–Total de morts: 13.602 (+16)

17.10.2020
21.18

Catorze persones de les unitats de llarga estada de l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa s'han infectat de la covid-19, després que s'hagin fet proves PCR a tots els hospitalitzats arran d'un ingressat que presentava un quadre de febre i més tard es va confirmar com un contagiat.

12.48

La Conselleria de Salut ha detectat 144 casos nous de covid a les Illes, amb una taxa de positivitat del 5,14%, i 189 altes.

Dades acumulades:

– Malalts ingressats: 141 (-7)
– Malalts atesos a les UCI: 39 (-)
– Total de casos: 15.925 (+144)
– Total de morts: 334 (-)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

10.33

El País Valencià ha registrat 838 casos nous i 20 brots. Com cada cap de setmana, la conselleria de Sanitat no dóna dades sobre morts, ingressos hospitalaris, UCI i morts.

Dades acumulades

– Total de casos detectats: 49.409 (+838)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

10.07

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut, el risc de rebrot a Catalunya és de 392,06, un augment de gairebé 25 punts respecta ahir. Als hospitals la xifra d'ingressats per la covid continua augmentant i ja és de 1.103 (+2). També creix el nombre de pacients atesos a les UCI, que arriba a una ocupació total de 204 persones. El nombre de positius detectats amb PCR o test d'antígens creix en 2.710 persones i en les darreres hores s'han registrat 9 morts més. La taxa de reproducció del coronavirus és d'1,34 i un 10,1% del total de PCR i tests d'antígens fets és positiu.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 1.103 (+2)
–Malalts atesos a les UCI: 204 (+13)
–Total de casos detectats: 197.144 (+2.846)
–Total de morts: 13.586 (+9)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

16.10.2020
16.45

El País Valencià ha registrat vuit morts per coronavirus, 901 nous casos i 45 brots. També s'han donat un total de 524 altes a persones que han superat la malaltia. Segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, en aquests moments hi ha ingressats 577 pacients hospitalitzats i 5.896 casos actius.

Dades acumulades

– Malalts ingressats: 577 (+12)
– Malalts atesos a les UCI: 84 (+2)
– Total de casos detectats: 48.571 (+901)
– Total de morts: 1.723 (+8)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

15.40

L'Hospital de la Vall d'Hebron farà aquest cap de setmana proves en massa entre els seus professionals pels brots detectats a diverses zones del centre sanitari, que manté la seva activitat assistencial ordinària. Les proves ja s'han fet ja a les zones afectades pels brots, que 'estan controlades, amb una afectació mínima de professionals i pacients després de cohortitzar les persones dels espais en què van sorgir els casos', ha assegurat la Vall d'Hebron en un comunicat.

14.22

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés creu que el tancament de bars i restaurants que ha decretat el Govern és desproporcionat perquè creu que no s'ha demostrat que aquests establiments siguin un focus de contagi, i ha qüestionat que aquesta mesura serveixi per aplanar la corba de positius de coronavirus.

13.56

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha interposat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del Govern que decreta el tancament de bars i restaurants durant 15 dies, segons ha anunciat l'entitat en un comunicat.

L'organització empresarial ha sol·licitat a la justícia que suspengui les restriccions que afecten bars i restaurants però també als establiments de joc com a mesura cautelaríssima. Els representants del sector argumenten la petició assegurant que el decret publicat per l'executiu català mostra 'manca de proporcionalitat de les mesures, arbitrarietat, ineficàcia i tracte discriminatori envers altres activitats'.

13.32

Les mesures generals de contenció de la covid al País Valencià es prorroguen vint-i-un dies més. Ho ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha afegit que es prendran mesures especials a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda, on s'’hi ha detectat transmissió comunitària. Es tracta d'una vintena de mesures que es publicaran avui mateix i entraran en vigor a mitjanit. Tot i no especificar les mesures, ha avançat que tenen a veure amb limitació d’assistència al 50% als llocs de culte, biblioteques, cerimònies, centres comercials i limitació de trobades i reunions a 10 persones. A diferència dels altres tres municipis, a Onda la limitació d'assistència als llocs de culte serà del 60%.

A més, ha informat que a Elda, el batlle ha fet un ban amb mesures que no restringeixen drets, per això no cal fer una resolució com la que afecta els altres quatre municipis.

13.25

La conselleria de Salut de les Illes ha prorrogat una setmana més les restriccions al municipi d'Eivissa. Una mesura que està demostrat que és eficaç perquè la incidència acumulada ha passat de 554 a 289 casos per 100.000 habitants.

12.04

La conselleria de Salut de les Illes ja ha començat a fer servir les proves d'antígens per detectar la covid-19 en pocs minuts. Els centre d'atenció primària tenen una primera remesa de 450.000 unitats, que augmentarà fins a les 850.000 proves. La seva aplicació es farà als serveis d'urgència, però també al SAMU-061, i tindran prioritat els pacients amb símptomes de menys de cinc dies.

10.21

El primer dia en vigor de les noves restriccions per a contenir la covid ha coincidit amb el primer dia de retrocés del risc de rebrot, sense que encara hi hagi pogut tenir cap efecte. Justament ahir, tant la consellera Alba Vergés com el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon van avisar que amb els 15 dies que, en principi, seran en vigor les restriccions no n'hi haurà prou per a frenar la corba de contagis, però que confiaven a aturar-ne el creixement.

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut, el risc de rebrot a Catalunya és del 367,28, un retrocés respecte a la dada del dia anterior (387,67) que encara és aviat per a considerar un canvi de tendència. Als hospitals la xifra d'ingressats per la covid continua augmentant i ja és de 1.101 (+39). També creix lleument el nombre de pacients atesos a les UCI, que arriba a una ocupació total de 191 persones. El nombre de positius detectats amb PCR o test d'antígens creix en 2.716 persones i en les darreres hores s'han registrat 15 morts més. La taxa de reproducció del coronavirus és d'1,37 i un 9,14% del total de PCR i tests d'antígens fets és positiu.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 1.101 (+39)
–Malalts atesos a les UCI: 191 (+3)
–Total de casos detectats: 194.298 (+2.853)
–Total de morts: 13.577 (+15)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

15.10.2020
18.51

El País Valencià ha registrat nou morts per coronavirus, 777 nous casos i 33 brots, un dels quals de 33 casos, a Guadassuar. També s'han donat un total de 614 altes a persones que han superat la malaltia. Segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, en aquests moments hi ha ingressats 565 pacients hospitalitzats i 5.598 casos actius.

Dades acumulades

– Malalts ingressats: 565 (+34)
– Malalts atesos a les UCI: 82 (+4)
– Total de casos detectats: 47.670 (+777)
– Total de morts: 1.715 (+9)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

17.33

Avui Oriol Mitjà ha titllat el govern de ‘perillosament incompetent’ i ha dit que a la consellera Vergés li falta ‘coneixement i humilitat’. Preguntat per aquestes declaracions, Argimon s'ha limitat a dir que en les últimes setmanes s'han pres decisions 'molt difícils'.

17.29

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, assenyala que els tests d'antigen començaran a distribuir-se al llarg de la setmana que ve. L'1 d'octubre el Salut va informar que n'havia comprat un milió però fins ara encara no s'havien començat a utilitzar.

17.16

Si fa dues setmanes hi havia 140 ingressats a l'UCI catalanes, ara ja en són 190, de manera que l'ocupació ha incrementat en un 30% durant aquest temps.

17.16

Si fa dues setmanes hi havia 140 ingressats a l'UCI catalanes, ara ja en són 190, de manera que l'ocupació ha incrementat en un 30% durant aquest temps.

17.06

Argimon assenyala que les prioritats continuen sent les escoles i que continuaran fent-hi proves massives, alhora que assegura que continuaran obertes.

16.50

Un brot de covid-19 que afecta una trentena de persones ha obligat a confinar les instal·lacions de l'Associació La Casa Nueva de Sagunt, que acull a migrants que treballen com a temporers. Segons el batlle del municipi, Darío Moreno, un dels infectats ha estat ingressat a l'hospital.

16.45

La ciutat de Barcelona s'acosta al llindar d'incidència de 500 casos de la covid-19 per cada 100.000 habitants, després l'índex se situa ara en 444,64 casos, segons les últimes dades facilitades pel departament de Salut. El nombre de reproducció (Rt) a la ciutat és d'1,58 quan la mitjana de Catalunya és d'1,39, el que significa que cada deu persones contagiades en poden infectar a més de 15.

16.41

La fiscalia superior de Catalunya no s'oposa a les restriccions contra la covid-19 que el govern va anunciar ahir per intentar de frenar la pandèmia i que encara no han entrat en vigor a l'espera de l'aval del Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Segons que han informat a Efe fonts jurídiques, el ministeri públic, després de ser consultat pel TSJC sobre les restriccions, ha emès un informe en el qual no posa objeccions a les noves mesures sanitàries.

14.04

La Conselleria de Salut ha detectat 135 casos nous de covid a les Illes, amb una taxa de positivitat del 6,3%, i 226 altes hospitalàries.

Dades acumulades:

– Malalts ingressats: 161 (-22)
– Malalts atesos a les UCI: 40 (-1)
– Total de casos: 15.800 (+135)
– Total de morts: 332 (+4)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

12.41

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit al govern amb 'màxima urgència' perquè abans de les 13.00 hores d'avui concreti quins punts de les restriccions anunciades ahir afecten drets fonamentals. Així mateix, la sala del contenciós administratiu demana a la Generalitat que corregeixi defectes de forma perquè el document presentat no inclou signatura, ni número de decret, ni data. Fonts del departament de Salut han explicat a VilaWeb que el gabinet jurídic ja ha presentat al TSJC les esmenes requerides.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.