El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha anunciat el final de l’acord per emetre TV Escola, una televisió educativa que segons el mandatari era ‘d’esquerra’ i promovia la ‘ideologia de gènere’.

‘Coneixen la programació de TV Escola? Deseduca. Era una programació totalment d’esquerra, d’ideologia de gènere. Diners públics per a la ideologia de gènere. Això ha de canviar’, ha afirmat en una compareixença de premsa al palau Da Alvorada.

A més, Bolsonaro també ha carregat contra una de les principals figures de la cadena el divulgador Paulo Freire, qui ha titllat ‘d’energumen’, segons recull la premsa brasilera.

Bolsonaro ha defensat així de cancel·lar el contracte amb l’Associació de Comunicació Educativa Roquette Pinto (ACERP) que gestionava el canal públic i ha recordat que el contracte era d’uns sentanta-set milions d’euros i no tenia un període de vigència clar. ‘Milions que havien de ser llançats a les escombraries’, ha retret.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb