Biel Company és el nou president del PP balear després de derrotar José Ramón Bauzá amb el 71,82% dels vots, un total de 5.306. Company, més mallorquinista, imprimirà un tomb regionalista a la formació. La proposta anticatalanista de Bauzá ha estat completament derrotada al congrés.

El nou líder del PP a les Illes ha guanyat a Mallorca, a Menorca, a Eivissa i a Formentera. S’ha imposat especialment als municipis més grans de Mallorca, com ara Palma, Calvià, Marratxí, Inca i Manacor. A Palma, Company ha derrotat Bauzá per 697 vots a 656.

Una vegada proclamat guanyador, Company ha assegurat que al PP balear hi cap tothom i ha explicat que vol un partit obert, actiu, proper, transparent i modern del qual els afiliats es puguin sentir orgullosos. ‘Vull un PP sense personalismes, on tots aportem i siguem necessaris’, ha dit. Ha afegit que calia oblidar les diferències i que tothom aportés idees per a tornar a fer la formació ‘invencible’.

Els resultats a les quatre illes
Mallorca: Company 4.623, Bauzá 1.745
Menorca: Company 171, Bauzá 163
Eivissa: Company 472, Bauzá 98
Formentera: Company 40, Bauzá 4

Armengol valora positivament l’elecció de Company
La presidenta del govern, Francina Armengol, ha assegurat que l’elecció de Gabriel Company com a president del PP de les Illes ha de servir perquè el partit resolgui les seves qüestions internes i el govern balear pugui tenir un interlocutor per a tractar el que són ‘qüestions d’estat’ per a les Illes. Armengol espera que no es repeteixi el que va passar fa dues setmanes, quan es va aprovar per unanimitat -també amb els vots del PP- la modificació del Règim Especial per a les Balears amb la tarifa plana, i des del govern espanyol es va bloquejar la proposta.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb