Beatriz Osés (Madrid, 1972) amb la novel·la ‘Soy una nuez’, i David Lozano (Saragossa, 1974), amb ‘Desconocidos’ són els guanyadors de la 26a edició del Premi Edebé de literatura infantil i juvenil, que s’ha donat a conèixer aquest dimecres. Osés se n’ha endut el guardó en la categoria d’infantil i Lozano en juvenil. Com s’ha explicat des dels organitzadors, les dues obres parteixen d’una mateixa realitat molt comuna com és la solitud. El Premi compta amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 per a l’obra infantil). Van ser guanyadors de l’edició anterior Ricard Ruiz Garzón, amb ‘La Inmortal’, i Francisco Díaz Valladares, amb ‘Tras la sombra del brujo’.

Beatriz Osés presenta a ‘Soy una nuez’ a una advocada amb un compulsiu exercici de la llei que utilitzarà els seus dots de jurista per a quedar-se amb l’Omar, un nen orfe refugiat que ha aparegut a casa seva i ha conquistat a tothom amb la seva sensibilitat i amabilitat. La presència de l’Omar generarà un gir en l’impecable trajectòria de denúncies minucioses de l’advocada.David Lozano a ‘Desconocidos’ presenta dues línies argumentals. Per una banda hi ha la Lara i el Gerard, dos joves que s’han conegut a les xarxes. Ell la convida a sopar a casa per conèixer-se en persona. Per altra, una inspectora de policia té grans dubtes al revisar que el cadàver d’un presumpte suïcidi porta la foto d’una tal Lara a la butxaca. ‘Desconocidos’ és una novel·la de misteri que mostra que tot hi cap en aquesta dimensió cibernètica amb emocions sanes com l’amor i l’amistat o d’altres de fosques com l’obsessió o l’enveja.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]