La Generalitat dóna a un batlle del PP la representació institucional valenciana del col·lectiu trans

  • Entitats LGBTI critiquen que la conselleria haja designat representants del col·lectiu LGBTI i trans sense tenir-les en compte

VilaWeb
(fotografia: Follonerus/WikiMedia Commons, CC BY-SA 4.0)
Arnau Lleonart
09.05.2024 - 13:28
Actualització: 09.05.2024 - 14:07

Un grup d’entitats de defensa dels drets LGBTI han acusat el Consell d’haver usurpat espais de representació del col·lectiu trans per haver designat Jesús Salmerón, batlle del PP de Gàtova (Camp de Túria), com a representant del Consell Consultiu Trans en el Consell Valencià d’Inclusió i Drets Socials, que es va constituir ahir. El nom designat com a representant del Consell Valencià LGBTI és Dafne Santacreu, un nom que tampoc no comparteixen les setze entitats que signen el comunicat, d’entre les quals hi ha Lambda, Chrysallis, PV LBGTI, o el club esportiu LGBTI+ Dracs.

Aquest organisme, depenent de la conselleria de Serveis socials, igualtat i habitatge, inclou com a vocals representants dels àmbits d’infantesa, persones grans, poble gitano, LGBTI, trans i immigració, asil i refugi. El DOGV va publicar ahir els representants de cada àmbit de participació, i les entitats LGBTI han vist amb perplexitat que s’han publicat nomenaments en nom del Consell Valencià LGBTI i del Consell Consultiu Trans sense que se’ls hagi consultat. “La Generalitat ha decidit unilateralment qui representa les persones trans i les persones LGBTI”, denuncien.

El cas del Consell Consultiu Trans és encara més greu, diuen, perquè el reglament impedeix que els representants formin part de l’administració pública. “S’ha usurpat la representació al col·lectiu trans, i se l’ha atorgat a una persona que ens representa, però a més, s’ha fet de manera il·legal”, diuen. Ho veuen “un acte gravíssim de censura” i diuen que els prenen la veu en els espais on tenen dret de ser.

“S’afegeix a les actuacions que desgraciadament fa la Generalitat, amb alguns dels seus representants negant i fent costat a la LGBTI-fòbia, o la iniciativa per a apartar els lliures sobre diversitat LGBTI i familiar a les biblioteques públiques com si fos pornografia, entre més”, diuen.

Anuncien que recorreran les designacions perquè es facin adequadament i que els representants de les persones LGBTI i del col·lectiu trans en concret siguin designades pels òrgans de participació. A més, demanen una rectificació immediata a la vice-presidenta segona i consellera de Serveis Socials, igualtat i habitatge, Susana Camarero, per a expressar-li com viu el col·lectiu LGBTI.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any