L’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas ha declarat com a testimoni en el cas de la trama valenciana del cas Gürtel, a l’Audiència espanyola, i ha dit que Ricardo Costa, ex-secretari general del PP de València, li va admetre que havia rebut instruccions del PP del País Valencià per a pagar actes de campanya per mitjà d’empreses privades.

Segons Bárcenas, en una reunió que va mantenir amb Costa, aquest li va transmetre la seva ‘preocupació’ per ‘una instrucció que havia rebut en un sentit que ell entenia que no era admissible liquidar determinades factures i fonamentalment assignar factures a determinades empreses perquè es fessin càrrec de despeses del partit’. Amb tot, Bárcenas ha desvinculat d’aquestes suposades irregularitats el president del PP, Mariano Rajoy, i la direcció del partit, i ha negat que hi hagués instruccions de Génova 13 per a establir una comptabilitat paral·lela.

D’aquesta manera, Bárcenas confirma la versió de Costa, que el 24 de gener va admetre davant el tribunal el finançament il·legal del PP de València durant els anys 2007 i 2008, i va assenyalar Francisco Camps, aleshores màxim responsable del partit, i Juan Cotino. ex-president de les Corts Valencianes. A preguntes del fiscal, Bárcenas ha explicat que Costa li va relatar aquestes pressions per a pagar despeses del partit mitjançant d’empreses privades. Amb tot, ha afegit que aleshores va consultar aquesta situació amb el tresorer del PP, Álvaro Lapuerta, el qual li va respondre que aquesta mena de pràctiques eren ‘completament prohibides’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb