Barcelona encapçala el rànquing mundial en reserves d’experiències d’Airbnb, situant-se com la destinació més popular. La ciutat concentra el major nombre de reserves d’aquest tipus d’activitats per setmana segons ha informat la plataforma de ‘home sharing’.

Al febrer, Airbnb va llançar la plataforma Trips amb només 30 experiències. Ara per ara els usuaris ja poden escollir entre més de 130, algunes de les quals permeten conèixer la comunitat de productors gourmets, xefs i experts culinaris de la ciutat; d’altres els participants són convidats a viure com un pescador per un dia o fins i tot participen en concerts privats.

Actualment, més del 30% d’activitats disponibles són culinàries i gairebé la meitat de reserves d’experiències a Barcelona corresponen a activitats relacionades amb la gastronomia. Els Estats Units i el Regne Unit són els països on més reserves internacionals d’experiències disponibles a Barcelona es contracten.

Airbnb ha argumentat que aquesta plataforma pot contribuir a diversificar el turisme, allunyant-lo del centre, i permet que les persones i els negocis locals es beneficiïn de l’arribada de visitants a la ciutat.

Trips es va presentar mundialment al novembre del 2016. El nombre d’assistents mensuals que han utilitzat experiències a tot el món s’ha multiplicat per sis des de gener, alhora que també ha crescut el nombre de persones locals que ha decidit compartir el seu coneixement amb viatgers. Actualment poden trobar-se més de 1.800 experiències disponibles en més de 30 ciutats a tot el món.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]