Jordi Ballart, de Tot per Terrassa, ha retornat a la batllia després d’un any i mig. En va plegar i va estripar el carnet del PSC pel suport al 155, però va fundar el seu partit i va derrotar-los a les eleccions municipals per primera vegada en quaranta anys. Ballart governarà Terrassa amb el suport d’ERC, que formarà part del govern municipal.

Ara, el ple ha estat marcat pel conseller Lluís Puig, que era el cap de llista de Junts per Terrassa i que ha renunciat a ser regidor. Meritxell Lluís, la muller de Josep Rull, el substituirà. Lluís ja havia estat anteriorment regidora a la ciutat.

Un gran llaç groc ocupava el de Puig al ple. El candidat de Cs, Javi González, ha protestat per la presència de ‘símbols partidistes’ quan ha començat, però el batlle en funcions, Alfredo Vega (PSC), li ha parat els peus: ‘El ple simbolitza a llibertat, i demano bones formes. S’ha de respectar per damunt de tot la llibertat dels electes a l’hora de fer les seves intervencions. La cadira amb el llaç groc quedarà així.’ Posteriorment, Vega –que va substituir Ballart fa un any i mig– ha tingut un record per a Puig i Rull.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.