Ja fa 62 anys que cada mes de maig a Girona s’hi fa el festival Temps de Flors, que omple diversos racons de la ciutat amb tota mena d’obres d’arquitectura efímera fetes amb plantes i flors. Enguany el certamen, que ja ha començat i durarà fins al 21 de maig, presenta dues grans novetats: 1.660 azalees vermelles i blanques omplen el pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. Es tracta d’una mostra produïda pel prestigiós festival d’art floral ‘Floraliën’ que es fa a la ciutat belga de Gent i que ja fa dos anys que ha establert un vincle de col·laboració amb el festival gironí.

Una altra de les novetats és la col·laboració que s’acaba d’encetar amb l’Associació de Puntaires de les Comarques Gironines, que ha realitzat vuit pomeres fetes amb puntes de coixí. Les pomeres, que tenen una mida gairebé real, s’aguanten amb un suport de fusta i es poden veure a l’absis del monestir de Sant Pere de Galligants.

Un festival que no para de créixer

Les azalees i les pomeres de punta només són dos dels 195 projectes que es poden veure mentre duri el festival. Repartits en 156 punts al llarg de l’itinerari floral, els espais no paren de créixer any rere any. Són molt populars les instal·lacions que es fan a les escales de la Catedral, als banys Àrabs i en diversos patis i jardins del centre de la ciutat. N’hi ha molts que són particulars i que només es poden visitar una vegada a l’any, amb motiu del festival.

Enguany el Girona Temps de Flors suma 22 espais nous, entre els quals destaca el camí del Calvari i la muntanya de la O i el refugi antiaeri del jardí de la Infància, on es podrà veure un joc de miralls i flors que evoquen la memòria històrica dels gironins. També s’hi afegeix el pont de Sant Agustí, el darrer punt sobre el riu Onyar que faltava per incorporar-se al recorregut.

I després de les flors, música ‘a capella’

Coincidint amb el festival Girona Temps de Flors també es fa el festival de la veu A Capella. Es traca d’una de les poques cites que hi ha al país que tractin específicament aquest registre i per això cada any hi fan parada grups de renom internacional. Enguany, hi participaran els americans Home Free, les britàniques Black Voice o els finlandesos Fork. També hi haurà algunes de les millors formacions ‘a cappella’ de Catalunya, com ara els Ol’Green o l’emergent quartet femení Les Fourchettes.

La majoria de concerts són de franc i es fan al capvespre en diversos espais públics de la ciutat, com ara la plaça de la Independència, l’Espai Marfà, l’Auditori de Girona i la Casa de Cultura.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]