Avançament editorial: ‘Divorci i aventura’, de Leticia Asenjo

  • Arriba a les llibreries aquest segon títol del nou segell editorial la Segona Perifèria · L'editor i fundador de l'editorial, Miquel Adam, ens en parla

VilaWeb
Leticia Asenjo (fotografia: Goyo Romero).
Redacció
29.01.2022 - 21:50

Després d’haver esperat molt, aquesta setmana entrant arribaran a les llibreries els dos primers títols del nou segell la Segona Perifèria, fundat per l’editor i escriptor Miquel Adam. El primer títol és la novel·la Tot demana salvació, de Daniele Mencarelli, traduïda per Pau Vida. El segon, una novel·la de la barcelonina Leticia Asenjo, Divorci i aventura.

La columna vertebral d’aquest nou projecte editorial, segons que explica Adam, és la publicació de narrativa i no-ficció en llengua catalana de títols actuals i contemporanis, d’autors i autores tant catalans com estrangers. L’editor també explica: “Respecte dels estrangers, ens interessa de publicar autors de qualitat incontestable però poc o gens coneguts i traduïts a la nostra llengua. Respecte dels autors catalans, ens agradarà cometre la insensatesa de créixer de la mà d’autors que, o bé publiquen la seva primera obra amb nosaltres o, si n’han publicat abans, no han obtingut prou atenció del sistema literari català i que nosaltres pensem que mereixen.” Té previst de publicar nou títols l’any, d’entrada.

Us oferim el principi de la novel·la Divorci i aventura, de Leticia Asenjo (la Segona Perifèria).

Leticia Asenjo (Granada, 1978) és barcelonina de tota la vida. Psicòloga, cofundadora i directora tècnica d’EDAI (Equip de Desenvolupació i Atenció a la Infància). Divorci i aventura és la seva primera novel·la.

L’editor i fundador de la Segona Perifèria, Miquel Adam, ens explica de Divorci i aventura:

“Tothom voldria tenir una amiga com la Leti de Divorci i aventura. Tot ho fa fàcil. No té acritud. Té sentit de l’humor. Paciència. En cas d’anar mal dades, no s’obstina en el conflicte. Si no hi ha amor, si l’amor s’acaba, bé hi pot haver una bona amistat. És una lluitadora. El cotxe car que condueix se l’ha guanyat. És una dona divorciada, ben divorciada, feliçment divorciada. Sense querelles, sense judicis, sense agressions, respectant-se mútuament amb la seva ex-parella. La vida, de vegades, també és així. Drames, els justos, si us plau.

I feliçment divorciada, la Leti té ganes d’alliberar el cos i explorar els plaers de la carn. De conèixer homes, d’anar-se’n al llit amb ells. Bé per fer allò que no va fer durant els anys de ser “fidel a la fidelitat”, bé perquè potser així desfà els nusos que porta a dins. I aquí comença la novel·la, perquè la Leti descobrirà, oh, sorpresa, tot un reguitzell de masculinitats esquifides, temoroses de la dona lliure, ineficients, solipsistes, demandants. Tios incapaços fins i tot de custodiar el tiquet del peatge mentre ella condueix! I sí que la Leti és una dona pacient i racional, però, noi, centra’t!

Divorci i aventura és una novel·la agilíssima, divertida, desenfada, amb el punt just de mala llet perquè no es torni agra. Ans al contrari: segons alguna lectora que ja ha pogut llegir-se-la, tot en ella recorda l’esperit d’un sopar d’amigues, tot just quan comencen a córrer els gintònics i els Manhattan. Aquell riure per no plorar, aquell passar revista a les relacions i a treure’ls ferro, fotre-se’n i surfejar-les per no naufragar en el desconsol. Viure per no morir, vaja. No hi ha cap dubte que la Leti seria una excel·lent comensal d’un d’aquests sopars i que Divorci i aventura connectarà de manera automàtica amb un cercle de lectores i lectors que s’anirà fent cada vegada més gran. De fet, ja ho sabem: ens consta que el llibre de la lectora que us he presentat abans –la Laia Ruich, per a més senyes, guanyadora d’un concurs que vam fer al nostre Instagram– ja comença a circular entre les seves amistats. El naixement del boca-orella és una cosa bonica de veure.”
Miquel Adam.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any