Entre els mesos de maig, juny i juliol, la cirera arriba al punt òptim de maduració i ja es pot collir. Per aquestes dates, algunes viles de cap a cap del país fan tota mena de celebracions per mostrar-ne els primers exemplars de la temporada. Hi ha festes, fires, concursos i jornades gastronòmiques entorn de la cirera que moltes vegades tenen l’al·licient afegit de difondre les varietats locals.

Tal com expliquen a Festes.org, al Principat el nucli amb més producció de cireres és el Baix Llobregat i per això hi ha tantes viles d’aquesta comarca que fan fires i festes. Però també se’n fan a la Ribera d’Ebre, el Segrià, la Terra Alta, l’Alt Camp i l’Alt Empordà. Al País Valencià, les comarques més cirereres són el Camp de Túria, l’Alt Palància i la Marina Alta. I a Catalunya Nord tenen renom especial les cireres de Ceret, perquè neixen als peus del Canigó.

Aquestes són algunes de les festes de la cirera més destacades:

Sant Climent de Llobregat. 18, 19 i 20 de maig.
Serra. 19 i 20 de maig.
Ceret. 26 i 27 de maig.
Santa Coloma de Cervelló. 25, 26 i 27 de maig.
Torrelles de Llobregat. 1, 2 i 3 de juny.
La Salzadella. 2 i 3 de juny.
– El Papiol. 2 i 3 de juny.
Paüls. 2 i 3 de juny.
Terrades. 3 de juny.
Bràfim. 3 de juny.
–La Vall de Gallinera. 2 i 3 de juny.
–Llers. 10 de juny.
Miravet. 10 de juny.
Arenys de Munt. 23 de juny.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]