Juntament amb Sant Jordi, Nadal és l’època de l’any en què es venen més llibres. Sabent-ho, el Club Tr3sc ja fa quatre anys que a principi de desembre organitza el Mercat de Nadal del Llibre, conegut popularment com el Sant Jordi d’hivern. Es fa aquest cap de setmana a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Dissabte, durant més de deu hores, la literatura inundarà tots els racons amb més d’un centenar d’autors, activitats literàries per a tots els públics, tallers i concerts infantils, venda i signatures de llibres, música en directe, botigues i gastronomia.

Un dels plats fots del mercat és la presència dels autors, que signaran llibres, participaran en taules rodones i presentaran les seves obres. Enguany hi haurà Xavier Bosch, Sílvia Soler, Empar Moliner, Rafel Nadal, Care Santos, Jair Domínguez, Joaquim Carbó, Liz Castro, Júlia Bertran, Màrius Serra, Jenn Díaz, Joan Lluís Bozzo, Roger de Gràcia, Genís Sinca… També hi haurà convidats com ara Bel Olid, Jordi Borràs i Sílvia Cóppulo, que conduiran les presentacions.

La Plaça del Llibre es convertirà en l’epicentre social de l’esdeveniment, amb un escenari musical, zona de furgoteques, llibreries i botiguetes. Els moments musicals aniran a càrrec de dues formacions del Taller de Músics: Sara Terraza i Ganzà i el Recital Afònic. A més, el mercat torna a comptar amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum, amb un concert de cloenda de la jornada a càrrec del grup Les Kol·lontai.

Enguany, el Tr3sc ha incorporat a la programació del Mercat de Nadal del Llibre una mirada atenta als joves. Per una banda, hi haurà un seguit de booktubers de referència que explicaran en què consisteix aquesta nova professió. Per una altra, s’ha programat un col·loqui amb quatre joves apassionades per recomanar llibres a les xarxes socials: les blocaires, booktubers i instagramers Marta Botet, Layla Zaoui, Alicia Linares i Mixa.

S’hi afegeix encara una activitat amb tres de les figures més destacades de la prescripció literària: Fe Fernández, llibretera de L’Espolsada, Carme Fenoll, bibliotecària, i Miquel Adam, editor.

Aniversaris literaris
Enguany les sales de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm es rebatejaran amb un nom literari en honor d’un escriptor que celebra algun aniversari: sala Aurora i Prudenci Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement; sala Gloria Fuertes, en el centenari del seu naixement; sala Joan Fuster, que fa 25 anys que va morir; sala Jane Austen, per recordar el bicentenari de la seva mort; i escenari J. V. Foix, amb motiu del 30è aniversari de la seva mort.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]