Del 12 de maig al 21 d’octubre onze terrats de Barcelona i tres de Viladecans oferiran una programació transversal de teatre, música, cabaret, narració i dansa. Es tracta del festival Terrats en Cultura, un projecte que va néixer a Barcelona ara fa cinc anys per fer arribar la cultura en espais poc convencionals i que ja ha crescut prou per expandir-se en altres ciutats catalanes.

La programació d’enguany continua apostant per les propostes híbrides a través d’espectacles que barregen música, dansa i teatre. Aquest és el cas de l’espectacle inaugural, que es farà aquest cap de setmana en un terrat del barri del Poblenou. Es diu There was a fiesta! At Carnegie Hall i és una comèdia-concert que explica la rocambolesca història d’una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40 i van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord‐americana.

En l’apartat musical destaquen els concerts en petit format d’algunes de les veus més carismàtiques de la nova escena musical catalana, com ara Xarim Aresté i Clara Peya. Però també es podran descobrir nous talents com ara Pau de Nut i les joves Crab Apples. En teatre cal destacar Estiu, una obra d’Helena Tornero, que passa íntegrament en un terrat. També hi haurà Oriol Genís i Marc Rosich, que presenten un espectacle de teatre cabaret.

Les arts del moviment arribaran de la mà de Quim Bigas amb una proposta per treballar les emocions a través del moviment i de Fernando López, que reflexiona sobre la masculinitat i el gènere a través del ball flamenc. Una de les sessions més esperades del cicle serà la que es farà pel Piromusical de la Mercè, quan el grup The Crab Apples ofereixi un concert en un terrat amb vistes sobre la font màgica de Montjuïc.

Finalment la temporada es clourà el 21 d’octubre amb un tast de vins catalans acompanyat d’un espectacle de titelles i narració. Es diu Sants Bevedors i oferirà un repàs per diversos personatges de la història estretament relacionats amb el vi: Bacus, Sant Ferriol…

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]