Alguns dels manifestants en la marxa unionista convocada per Societat Civil Catalana avui a Barcelona s’han aturat davant de la comissaria de la policia espanyola a la Via Laietana, símbol de la repressió franquista, per a aplaudir els agents que hi feien guàrdia. ‘Gràcies! Visca Espanya!’, i ‘Aquesta és la nostra policia!’, cridaven els manifestants mentre aplaudien. Això succeïa en el moment que hi passava la capçalera de la manifestació. Vegeu-ho en aquest vídeo enregistrat per un dels membres d’UPyD que ha participat a la manifestació:

La comissaria de Via Laietana fou la seu de la sinistra Brigada d’Investigació Social, la político-social de la policia franquista, on molts activistes i opositors de la lluita antifranquista van ser torturats. La majorua dels partits de l’ajuntament de Barcelona n’han demanat la cessió per a destinar l’edifici a equipament dedicat a la memòria democràtica.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]