La diputada de Podem al parlament Àngels Martínez ha desatès avui la petició del líder de la direcció espanyola del partit, Pablo Iglesias, i ha desautoritzat el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela. Ahir Martínez va retirar les banderes espanyoles que els diputats del PP havien deixat sobre els seus escons del parlament abans d’anar-se’n de l’hemicicle en el moment de la votació de la llei del referèndum. L’usuari de Twitter @Berlustinho ha recollit les declaracions d’Iglesias a la SER i de Martínez a RAC-1.

En una entrevista a la Cadena SER, Iglesias ha dit que Martínez havia de demanar perdó per haver retirat les banderes espanyoles. La diputada de Podem li ha contestat en declaracions a RAC 1:

—Jordi Basté: Demana perdó?
—Àngels Martínez: No. La meva bandera espanyola és la republicana, per la qual va lluitar el meu pare i van morir molts familiars meus. És la bandera que tota la vida he defensat i evidentment la meva bandera espanyola republicana no l’hauria treta mai d’enlloc. Al contrari, vull que torni.

Després, Basté li demana si Coscubiela va demanar perdó en nom seu. Martínez respon: ‘No està autoritzat a parlar en nom meu, en Coscubiela’.

Vegeu el moment de la retirada de les banderes espanyoles.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb