Andorra

El govern d’Andorra ha reconegut avui Juan Guaidó com el ‘president encarregat’ de pilotar un procés polític que permeti eleccions presidencials a Veneçuela.

Segons l’Agència de Notícies Andorrana, l’executiu considera, ‘vista la situació de crisi institucional’ fr Veneçuela, que ‘s’iniciï un procés polític pacífic que permeti al poble veneçolà decidir sobre el seu futur amb unes eleccions presidencials lliures i transparents’.

Andorra considera que Juan Guaidó és el president encarregat de dur a terme aquest procés electoral, i alhora, es mantindrà atenta a les conclusions de la reunió del grup internacional de Contacte sobre Veneçuela que es farà demà a Montevideo.

En aquesta reunió, hi participaran vuit països de la Unió Europea i cinc llatinoamericans (Bolívia, Costa Rica, l’Equador, Mèxic i Uruguai). En el comunicat, el govern subratlla que Andorra ‘defensa, per damunt de tot, els valors de la democràcia, els drets humans i l’estat de dret’.

També ha mostrat la solidaritat amb el poble veneçolà i la voluntat que pugui superar la crisi econòmica i social actual com més aviat millor.

França i Suècia reconeixen Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb