cambra de comerç assemblea

L’ANC ha demanat als funcionaris que depenen de la Generalitat que votin candidatures que defensen el dret a l’autodeterminació en les diferents conteses electorals del sector públic que se celebraran aquest mes de març perquè l’independentisme estigui present a tot arreu.

En dos correus electrònics de l’entitat als quals ha tingut accés Europa Press, recorden que el 8% de la població assalariada de Catalunya – unes 200.000 persones – està cridada a les urnes aquest mes de març en el següent ordre: el 6 de març, 30.000 persones del personal d’administració i tècnic, bombers i agents rurals; el 12 de març, 80.000 persones del personal docent no universitari, i el 26 i 27 de març, 80.000 persones més del personal de l’ICS.

Per a l’ANC, és molt important que tots els que puguin votar ho facin ‘amb consciència de país, per enfortir les forces sindicals nacionalment compromeses i amb un projecte de futur emmarcat en la defensa del dret a l’autodeterminació i en el republicanisme i els drets socials, civils i laborals’.

Defensen que enfortint un sindicalisme compromès amb Catalunya es podrà garantir que ‘tothom estigui a l’alçada quan arribi el moment de donar suport al govern que haurà d’implementar la independència’.

‘L’octubre del 2017 ens va deixar un aprenentatge clar: hem de tenir representació independentista a tot arreu per ser lleial a la voluntat del poble de Catalunya’, recalquen en aquests correus.

Segons l’entitat, és important tenir un sindicalisme que defensi les institucions públiques, que s’oposi a les retallades dels serveis públics, que defensi els drets i llibertats i que doni suport a les institucions catalanes.

També defensen la importància de donar veu i vot a les candidatures que defensin el dret a l’autodeterminació en cada contesa electoral que hi hagi en gremis, patronals i sindicats, i un exemple d’això és la decisió de diverses entitats sobiranistes, entre les quals l’ANC, de presentar una candidatura a la Cambra de Comerç de Barcelona de 40 empresaris sota el lema ‘Les cambres: eines de país’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.