La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha remarcat que el Premi Convivència que la Fundació Manuel Broseta ha concedit a Societat Civil Catalana ‘no és un premi que representi al Consell perquè per a això l’hauria de donar el Consell i no és una distinció que doni el Consell’. Oltra ha fet aquestes valoracions a preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre el fet que el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig rebi aquest dilluns la junta directiva de Societat Civil Catalana per lliurar-li aquesta distinció en la seu del govern valencià.

‘No tenim opinió sobre a qui la Fundació Broseta dóna el premi, és una fundació privada i no entrem a considerar’, ha dit Oltra, que ha recordat que de manera tradicional els premis d’aquesta fundació s’han lliurat al palau de la Generalitat Valenciana. ‘Ni dono suport ni deixo de donar-lo’ ha dit la vicepresidenta del govern valencià, que ha afegit que li sembla bé tot el que facin les entitats i a aquí li donin premis ‘sempre que es moguin en criteris acceptables dins de la societat democràtica, tothom es pot imaginar a què m’estic referint. Sempre que es mogui en criteris democràtics de respecte i tolerància dels uns als altres, em sembla molt bé’.

Crítiques per part d’un alt càrrec
El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedeú (que pertany a Compromís) ha criticat a través de les xarxes socials el fet que el premi es lliuri al Palau de la Generalitat Valenciana. En un comentari a Twitter Nomdedéu ha assenyalat que ‘una fundació privada (de la que encara formen part algunes administracions públiques) pot premiar a qui cregui oportú. Per molt inoportú que em pugui semblar. Però no al Palau i no amb el President lliurant els premis. Crec que és un error no forçat’. Preguntada per aquestes crítiques, Mónica Oltra ha remarcat que el tema no ha estat objecte de debat en el ple del Consell ni en les converses prèvies.

La vicepresidenta i portaveu, del mateix partit que Nomdedéu, ha afegit que les opinions formen part ‘d’una societat democràtica, avançada i de llibertats’ i que la gent té dret a expressar les seves opinions de manera lliure. El secretari autonòmic ha penjat posteriorment un altre comentari a la mateixa xarxa social en el qual remarca: ‘Hi ha qui creu que les discrepàncies resten força a un equip. Jo sóc dels que creu, que ven gestionades i explicades, serveixen per a sumar’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb