Girona

La Junta Electoral de Zona ha donat 48 hores als ajuntaments de Girona i Salt perquè retirin les pancartes en suport als presos polítics i els llaços grocs de les façanes dels consistoris. La resolució estima en part les denúncies que li van fer arribar el PPCs i sosté que ‘amb independència del pensament polític’ que ostentin els partits que governen, cal preservar ‘la imparcialitat de l’administració’.

Davant les eleccions del 28-A, la junta electoral espanyola també ordena que es retirin els símbols i pancartes que hi pugui haver en col·legis electorals. Però en aquest cas, permet que hi puguin ésser fins a la mitjanit del 26 d’abril, just abans de la jornada de reflexió. Per contra, la resolució desestima que les estelades, els llaços grocs i les pancartes es despengin d’altres equipaments municipals o dels carrers.

La resolució de la Junta Electoral de Zona de Girona dona resposta a dues denúncies. Per una banda, la que va interposar Cs demanant la retirada de pancartes i símbols en suport als presos polítics dels balcons dels ajuntaments. Una denúncia tipus que, en aquest cas, feia referència a Girona i Salt. A aquesta, s’hi afegia la que va presentar Concepció Veray (PP) divendres passat, que feia referència explícita a Girona. A la denúncia demanava que la pancarta es despengés de manera ‘immediata’ de la façana de l’ajuntament. Però també que la junta electoral ordenés retirar estelades, llaços i pancartes dels carrers de la ciutat i de qualsevol dependència o equipament municipal.

Per aquest motiu, i emparant-se també en les ordres dictades per la Junta Electoral espanyola (JEC), la resolució ordena que es retirin les pancartes i els llaços de les façanes. I els dóna un termini màxim de 48 hores per fer-ho. La junta electoral de zona també mana ‘que els mateixos símbols’ es retirin d’aquells locals que seran col·legis electorals el 28-A vinent. En aquest cas, però, la resolució diu que això s’haurà de fer la mitjanit del 26 d’abril.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb