El seu advocat va demanar més temps per preparar la defensa pels compromisos de la presidenta

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat que les agendes de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària primera de la cambra catalana, Anna Simó, justifiquin ajornar les seves declaracions, i ha confirmat que hauran de comparèixer dilluns com a investigades per permetre votar resolucions sobiranistes el 5 i el 6 d’octubre del 2016.

En una interlocutòria consultada per Europa Press, la magistrada Maria Eugènia Alegret no ha acceptat la petició de l’advocat d’ambdues de posposar els dos interrogatoris per tenir més temps de preparar la defensa en un procediment que el lletrat qualifica “de transcendència innegable”.

L’advocat va al·legar que Forcadell i Simó “ostenten càrrecs públics de representació ineludibles, que fan impossible articular una defensa efectiva sense un període més ampli per a la preparació de la defensa”.

No obstant això, la magistrada ha respost que les ocupacions habituals de Forcadell i Simó no són causa per suspendre la declaració: “Per representatives que siguin, a risc que agendes personals o professionals intenses poguessin ocasionar demores a conveniència”, amb el que ha confirmat que hauran de comparèixer el dilluns.

L’advocat, en el seu recurs, citava diferents obligacions de les agenda de Forcadell dels últims dies, com haver hagut de presidir el Ple del Parlament els dies 26 i 27 d’abril; la Mesa de la Cambra catalana del dia 2, a més d’haver tingut assistir a l’entrega de les Creus de Sant Jordi el dia 3.

Afegia que Forcadell també va haver de desenvolupar tasques internes d’organització pròpies del seu càrrec “atenint compromisos institucionals de representació fins i tot en cap de setmana gairebé tots els dies fins al 8 de maig”, segons el recurs de la seva defensa.

Sobre Simó, a més de l’assistència a aquests Plens, justificava que del 28 al 30 va haver de viatjar a l’estranger, estar present en un acte institucional a Lleida l’1 de maig, i acudir a diferents compromisos dins del Parlament.

No obstant això, el TSJC creu que Forcadell –que ja havia declarat com investigada– i Simó compten amb una informació precisa i completa dels càrrecs que pesen sobre elles i que coneixen la documentació “no gaire copiosa” que consta en la causa.

També considera el tribunal que han tingut un mínim de 13 dies hàbils per preparar la defensa des que es va assenyalar la data fins a la compareixença, un temps que creu raonable.

“INTERFERÈNCIA MÍNIMA”

La magistrada també ha tingut en compte per datar les declaracions –tant de Forcadell i Simó com de la resta d’investigats– “que es produís una interferència mínima en l’activitat del Parlament”, amb el que no ha citat cap parlamentari en els períodes ordinaris de sessions.

A més de Forcadell i Simó, que seran les primeres a declarar, hauran de comparèixer en les properes setmanes també com a investigats el vicepresident de la Cambra catalana, Lluís Corominas, la secretària quarta, Ramona Barrufet (JxSí) i el secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet (SíQueEsPot).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]