Els alumnes del País Valencià i les Illes, els darrers a tornar a l’escola

  • Al País Valencià, el curs comença amb menys alumnes per aula i més mestres · A les Illes, tots els alumnes comencen avui

VilaWeb
Redacció
11.09.2022 - 21:40

Els alumnes del País Valencià i les Illes són els que han tingut les vacances d’estiu més llargues del país. Però avui tornen a l’escola. El curs es reprèn amb normalitat i deixa enrere uns anys marcats per les restriccions de la pandèmia.

Al País Valencià, el curs comença amb menys alumnes per aula i més mestres, tal com va explicar la consellera Raquel Tamarit dimecres. A infantil i primària, hi ha 19,4 alumnes per aula, 1,3 menys que no pas el curs passat, i a l’educació secundària i batxillerat, la baixada és de 0,8 alumnes per aula, i n’hi haurà 26,6.

A més, enguany s’aplicarà la nova llei espanyola, que implica de canviar les metodologies educatives. En relació amb l’educació per àmbits a primer d’ESO, el 81% dels instituts han optat per mantenir-los aquest curs i tan sols el 19% hi ha renunciat. El TSJ va suspendre cautelarment l’obligatorietat d’impartir les matèries agrupades, però la conselleria ja ha dit que tot continuaria igual fins que no hi hagués una sentència definitiva. Per primera vegada, els alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP acabaran el curs el mateix dia, el 22 de juny.

Quant a les vacances, les de Nadal començaran el divendres 23 de desembre i acabaran el divendres 6 de gener, i les de Pasqua començaran el 6 d’abril i acabaran onze dies després, el 17. Els festius –més enllà dels tres dies no lectius de què disposa cada municipi– seran el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 i el 8 de desembre i el primer de maig.

A les Illes, el curs també començarà avui per a tots els nivells, tret de la Formació professional, que comença el 23 de setembre. Tots els alumnes acabaran el curs el 23 de juny, i hauran fet 176 dies lectius. La festa escolar unificada enguany serà el 28 de març. En aquest cas, les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 5 de gener, i les de Pasqua, del 6 al 14 d’abril. La resta de dies festius seran: el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 de desembre, el 8 de desembre, el 6 de gener, el primer de març i el primer de maig. A més, cada centre pot establir dos dies festius de lliure disposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any