Ambler Moss ha fet possible la trobada entre Puidemont i Carter. És membre de l'Institut d'Estudis Catalans i va rebre la Creu de Sant Jordi

L’ambaixador Ambler Moss ha carregat contra les declaracions d’Albiol sobre la fundació Carter. Segons que ha pogut saber VilaWeb, Moss ha desmentit Albiol, ha assegurat que ningú no havia pagat per l’entrevista de Carles Puigdemont amb l’ex-president nord-americà Jimmy Carter i ha dit que el dirigent del PP difonia ‘fake news’ (informació falsa) sobre la fundació.

Moss va ser vice-cònsol al Consolat General dels Estats Units a Barcelona i és membre de la fundació Carter i professor a la Universitat de Miami. Entre més càrrecs, també va ser ambaixador a Panamà, nomenat per Carter, i va ser l’encarregat de negociar la sobirania del canal.

Puigdemont ha contestat a Albiol amb dues piulades al seu compte de Twitter.

El secretari general del Diplocat, Albert Royo, també ha negat les acusacions d’Albiol.

L’acusació d’Albiol
Albiol ha afirmat avui que Puigdemont va pagar diners per reunir-se amb Carter. Albiol ha afegit que en tenia ‘constància’ i ha titllat el segon viatge del president català als Estats Units en una setmana ‘d’extravagància’ i de ‘fet molt greu’.

A més, ha avançat que el PP demanaria la compareixença al parlament del conseller d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, perquè expliqui el contingut de la reunió entre Puigdemont i Carter, la despesa del viatge i qui hauria pagat a la fundació de Carter.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]