El ple de l’Ajuntament de Girona ha investit Albert Ballesta com a nou batlle de la ciutat, en substitució de Carles Puigdemont. El candidat de CiU només ha rebut el suport dels deu regidors de l’equip de govern. L’oposició en bloc, a excepció de la regidora del PP, han votat nul i han escrit a la papereta el lema ‘Girona vol democràcia’. Tots han carregat contra la manera com Ballesta ha arribat a la batllia, ja que ocupava el número 19 a la llista.

El candidat —que s’ha compromès a ser ‘l’alcalde de la quotidianitat’— ha evitat jurar o prometre el càrrec de regidor i de batlle i només ha usat la fórmula proposada per l’AMI, que vincula el món municipal amb el procés sobiranista. La portaveu del PP, Concepció Veray, ja ha advertit que la fórmula ‘no és legal’ i que ho posarà en coneixement de la subdelegació del govern espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb