La Generalitat planteja una nova llei de caça per actualitzar la vigent, del 1970

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d’una comissió interdepartamental per “controlar i prevenir els danys produïts per la fauna cinegètica” (de caça) en què participaran les conselleries d’Agricultura; de Territori i Sostenibilitat; d’Interior i de Salut.

Ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha assegurat que la proliferació d’aquest tipus de fauna és un “problema de país” que Catalunya ha d’afrontar sense més dilacions.

La consellera ha explicat que determinades poblacions d’animals com els senglars o els conills s’han multiplicat per set i per sis en els últims 15-20 anys, cosa que causa “desequilibris” a l’ecosistema als quals la Generalitat ha d’afrontar.

Aquest creixement no només té conseqüències mediambientals, sinó que també afecta la seguretat, ja que segons dades de la Generalitat el 2014 s’han produït 1.900 accidents amb animals, i es calcula que hi ha entre 700 i 1.000 accidents a l’any amb senglars.

A més, l’expansió d’aquesta fauna cinegètica ha obligat a la Generalitat durant el període 2013-2015 a autoritzar gairebé 25.000 operacions de captures excepcionals per danys en l’agricultura, i ara el Govern vol millorar la regulació en aquest àmbit.

LLEI DE CAÇA

Aquesta comissió haurà d’abordar diverses mesures com l’elaboració i tramitació al Parlament d’una Llei de Caça de Catalunya per renovar la que hi ha vigent actualment, que és del 1970: “Està totalment desfasada. Ara a la caça se li exigeix una funció social de gestionar el medi ambient”, ha explicat Serret.

També haurà d’impulsar un decret de comercialització de la carn de caça, que està en la fase inicial de la seva elaboració, i que haurà d’establir els requisits sanitaris de “recollida, transport i comercialització de la fauna cinegètica”.

Altres accions de millora previstes són l’ampliació del pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge i l’estudi i diagnosi de les causes i efectes econòmics d’aquesta fauna per al parc de cotxes, l’agricultura i la ramaderia, entre d’altres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]