Dibuix de Miquel Ferreres, censurat per El Periódico (imatge cedida a VilaWeb).

Ja fa un mes que es va saber que el dibuixant Miquel Ferreres havia estat acomiadat d’El Periódico. Hi treballava des del 1997. Segons que va poder saber VilaWeb, la direcció del diari li havia comunicat que les seves vinyetes es continuarien publicant fins el 28 de febrer, avui. Les explicacions del seu acomiadament foren poc concretes i es basaven en motius econòmics i tècnics. Tanmateix, la direcció i la propietat del diari vivia amb incomoditat la línia crítica de Ferreres, que havia esdevingut un defensor ferm de la democràcia i el dret de decidir i un opositor clar de la política autoritària de l’estat espanyol. A partir d’ara, Ferreres publicarà els seus dibuixos al diari Ara.

Avui havia de sortir el seu últim dibuix al diari. Però no hi ha sortit. Aquest matí no hi ha pogut haver comiat del dibuixant després de més de vint anys de feina diària. El dibuix que Ferreres ha volgut publicar a VilaWeb no deixa cap marge per a interpretacions. Un 155 gegant esclafa l’espai de treball del dibuixant. Ben clar. Ací el teniu tot sencer:

El dibuix de comiat de Ferreres que El Periódico li ha censurat (imatge cedida a VilaWeb).

Ferreres és un històric entre els ninotaires –paraula que no li agrada gens– de la premsa catalana. El 1975 va començar a treballar a El Correo Catalan i després va passar pel Diari de Barcelona, El País, l’Avui, La Vanguardia i finalment El Periódico.

També ha col·laborat amb el Temps, el Be Negre, Interviú, El Papus i El Jueves. I ha acumulat premis prestigiosos com ara el Junceda (2003), el Gat Perich i el Ciutat de Barcelona (1996).

Entrevista a Miquel Ferreres (novembre de 2013): ‘La censura va ser una de les raons per a marxar del diari anterior’

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb