Prop de 500 usuaris de BCN PrEP-Point ja estan provant la pastilla preventiva del VIH a través de tres estudis en què participa el primer centre comunitari europeu especialitzat en la profilaxi preexposició. Així, el centre dispensa la pastilla a 247 usuaris que participen a l’estudi sobre la seguretat i eficàcia d’un medicament concret, 162 participen a l’estudi de factibilitat del ministeri de Sanitat, i 70 usuaris més formen part de l’estudi del Departament de Salut, també de factibilitat. Els responsables del centre destaquen que amb la participació a aquests treballs de recerca, la pastilla ha protegit a mig miler de persones i a les seves parelles sexuals, evitant noves infeccions.

Amb aquesta iniciativa, que es va presentar en la inauguració del centre el novembre passat, BCN Checkpoint vol accelerar la implementació d’aquesta eina preventiva a Catalunya, ja que destaquen que es pot reduir considerablement (en un 90%) el nombre d’infeccions. Ferran Pujol, responsable, lamenta que els autoritats sanitàries espanyoles endarrereixin l’aprovació de la PrEP i considera que l’estat espanyol s’està quedant ‘a la cua d’Europa’ en aquesta matèria.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]