El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

Aquest dijous 16 de juny acaba el termini perquè els residents a Espanya sol·licitin el vot per correu per a les eleccions del pròxim dia 26. Una vegada rebuda la documentació necessària, els vots podran ser enviats a les oficines de correus fins al pròxim dia 22.

Segons va avançar aquest dimecres el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, les peticions de vot per correu de residents a Espanya admeses per a les generals ja són, abans que acabi el termini, més d’1,250 milions, molt per sobre de les 780.000 peticions de vot per correu de residents a Espanya que es van admetre finalment per als comicis del 20D.

Per demanar el vot per correu cal acudir a qualsevol Oficina de Correus, sol·licitar l’imprès i entregar-lo a l’oficina complimentat i acreditar la identitat amb la presentació del DNI (no és vàlida la fotocòpia).

Els serveis de Correus remeten la sol·licitud degudament complimentada a l’Oficina del Cens Electoral, que fa l’anotació corresponent en les Llistes del Cens. Per tant, l’elector que sol·licita el vot per correu ja no pot votar personalment el dia de la votació.

A continuació, l’Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat, al domicili indicat per l’elector, l’imprès de sol·licitud amb un sobre i una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presentin en les eleccions i un sobre de votació, en què s’introduirà la papereta corresponent, el certificat d’inscripció en el cens, un sobre en el qual figurarà la direcció de la Mesa on li correspondria votar i un full explicatiu.

Aquesta documentació ha de ser rebuda personalment per l’elector prèvia acreditació de la seva identitat. Si no estigués al seu domicili, hauria d’anar personalment a recollir-la a l’Oficina de Correus corresponent.

Una vegada que l’elector hagi escollit la papereta de vot, la introduirà al sobre de votació i el tancarà. Al costat del certificat, l’introduirà en el sobre dirigit a la Mesa electoral i el remetrà per correu certificat, com a molt tard el dia 22 de juny.

El Servei de Correus conservarà tota la correspondència dirigida a les meses electorals fins al dia de la votació i la traslladarà a aquestes a les 9.00 hores. També traslladarà tota la correspondència que es rebi durant el mateix dia de la votació fins a les 20.00 hores. Els sobres rebuts després d’aquesta hora es remetran a la Junta Electoral de Zona i es destruiran.

El dia de la votació, a les 20 hores, una vegada que hagi votat l’últim elector, a la Mesa Electoral, es procedirà a introduir a l’urna respectiva els sobres que continguin les paperetes dels vots remesos per correu.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.