PP, Ciutadans i PSOE es neguen a restaurar l’honor jurídic a Lluís Companys

  • 'Això que passa a l’estat espanyol no passa a cap país democràtic', ha dit Joan Tardà

VilaWeb
Redacció
08.03.2017 - 21:17
Actualització: 09.03.2017 - 07:35

La comissió Constitucional del congrés espanyol ha refusat una proposició no de llei d’ERC per al ‘reconeixement i justa reparació’ de la figura de Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. El diputat republicà al congrés espanyol Joan Tardà ha denunciat que ara fa tretze anys que la vice-presidenta del govern espanyol d’aleshores, la socialista María Teresa Fernández de la Vega, va assumir-ne el compromís, però que encara no s’ha realitzat. ‘Aquí ens teniu, demanant exactament el mateix’, ha lamentat Tardà.

La proposició ha estat rebutjada per 27 vots en contra (PP, PSOE, Ciutadans i UPN) i 10 a favor (Esquerra Republicana, Units Podem, PNB i Bildu). Tardà ha dit que era l’última vegada que la demanda arribava al congrés, perquè el Parlament de Catalunya té a punt d’aprovar, d’aquí a dos mesos i d’acord amb la majoria que avui el conforma, una nova llei que ‘anul·larà les sentències dels judicis que van tenir lloc a Catalunya per part de tribunals feixistes’. Tanmateix, ha afegit que el seu partit hi continuarà treballant perquè molts ciutadans de Catalunya van ser jutjats fora del territori català.

‘Això que passa a l’estat espanyol no passa a cap país democràtic’, ha dit. Tardà ha subratllat la il·legalitat d’unes sentències dictades per tribunals il·legals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any