12.000 docents interins encara no saben on treballaran aquest curs

  • Compromís ha demanat la dimissió de la directora general de Personal Docent

VilaWeb
Redacció
21.08.2023 - 10:55
Actualització: 21.08.2023 - 11:46

Dues setmanes abans no comence el curs escolar 2023-2024, encara hi ha 12.000 docents interins valencians que no tenen plaça adjudicada. Malgrat que la Conselleria d’Educació s’ha compromès a publicar avui el llistat, els sindicats preveuen una allau de reclamacions.

Enguany es va endarrerir el procés fins al 10 d’agost, tres setmanes abans del començament de curs, però un seguit d’errors va deixar sense plaça prop de 2.700 docents. La conselleria ho va atribuir a errors informàtics i el conseller, José Antonio Rovira, no va fer declaracions fins dijous passat. Aquell mateix dia es van tornar a publicar les llistes, però un nou error va fer que es retirassen: no s’havien inclòs els docents d’educació especial. Divendres es van publicar les adjudicacions rectificades per a docents d’educació primària i secundària, però encara avui hi ha 12.000 docents interins que no saben on faran classe aquest curs.

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV) i la UGT han denunciat errades persistents i preveuen una allau de reclamacions que tindran una resolució difícil.

Crítiques de l’oposició

Gerard Fullana, portaveu d’educació de Compromís a les Corts, ha demanat la dimissió de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho. “No és acceptable que en la setmana més important per al personal docent la màxima representant s’absente del seu lloc de treball, i menys en un any com aquest”, diu.

“Primer va signar una purga ideològica de tècnics, que també és en l’origen del col·lapse, i després se’n va anar sense ni asseure’s ni un dia al seu nou despatx, és indefensable”, ha assenyalat Fullana.

José Luis Lorenz, portaveu d’educació del PSPV a les Corts, també ha apuntat que aquest “desastre” posava en risc el començament del curs escolar: “Enmig del caos per les adjudicacions, la directora de Personal Docent de Mazón va desaparéixer durant gairebé dues setmanes del seu lloc de treball i va aparéixer per dir davant els mitjans que tot era culpa de l’anterior govern, sense donar explicacions ni assumir cap responsabilitat.”

Ha afegit que el govern de Mazón era sumit en “l’amoralitat” i que les llistes de docents s’havien tornat a publicar amb errors perquè eren “totalment insolvents i incapaços de gestionar”. Així, ha demanat la compareixença del conseller Rovira a les Corts. “El conseller diu que sobren mestres quan el que sobra és el mateix Rovira i la seua directora de Personal Docent”, ha reblat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any