Detenció de Brito i Picatoste, a la nostra comarca.

VilaWeb
Redacció
17.11.2001 - 18:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Grup Especial d’Intervenció de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra va detenir ahir divendres 16 de novembre a les 22:00 hores a la serra de Collserola, Manuel BRITO NAVARRO i Francisco Javier PICATOSTE ARNALDO, implicats en l’agressió a dos agents del cos de mossos a Lleida el passat 14 d’octubre, i l’assassinat d’un jove i la violació de la seva companya a Cerdanyola, dimarts de la setmana passada.

La detenció es va practicar a la carretera de la Rabassada, a la bifurcació que porta al parc del Tibidabo o a St Cugat del Vallés, i gràcies a l’estreta col.laboració amb la Guàrdia Civil amb la que, durant els darrers 25 dies, s’havia establert un intens dispositiu de vigilància de 24 hores, format per més de 100 policies, en l’àrea metropolitana de Barcelona on se sospitava que podien estar els dos individuus.

Les investigacions conjuntes van abocar que aquestes persones s’amagaven a la serra de Collserola i vivien al bosc ajudats per una tercera persona. La policia va saber que ahir a la nit aquesta tercera persona s’havia citat amb els dos delinqüents en un determinat punt de la muntanya, lloc on, a l’hora de la trobada, van ser sorpresos per més d’una dotzena de mossos del Grup Especial d’Intervenció (GEI)que els van detenir en una actuació molt ràpida i especialitzada, que no va enregistar cap incident.

No va haver trets ni agressions, tot i que duien al damunt dues pistoles, una d’elles sostreta a un dels mossos de Lleida el dia de la fugida. Els dos sospitosos es van lliurar sense resistència a la policia i van ser traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, on s’espera que durant aquest cap de setmana prestin declaració, abans de passar a disposició judicial dilluns 19 de novembre.

Durant més de 20 dies han sobreviscut a l’intempèrie ocults al bosc de Collserola on, des del moment que se’ls va localitzar, es va organitzar un dispositiu de tancament de la muntanya, que va permetre identificar al col.laborador que els assistia. En aquest sentit, les investigacions policials no es donen per tancades, fins a la detenció d’aquesta tercera persona implicada.

Els detinguts hauran de comparèixer davant dels Jutjats coneixedors de la causa de Lleida, Cerdanyola i Rubí en els propers dies a partir de dilluns.

Oficina del Portaveu

Cos de Mossos d’Esquadra

Redacció stqv.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any