Quines són les cares de la nova direcció de l’ANC?

  • Us oferim la llista dels més votats en les eleccions, i una nota biogràfica dels elegits en la llista nacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.05.2015 - 19:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Liz Castro, escriptora i editora d’origen nord-americà, és la més votada en les eleccions a la nova direcció de l’Assemblea Nacional Catalana. Amb l’escrutini pràcticament acabat, pendent d’afegir-hi el vot de les assemblees exteriors, Castro ha obtingut 5.093 vots, seguida de Rosa Alentorn, coordinadora de la campanya ‘Signa un vot’, amb 4.973; d’Agustí Alcoberro, ex-director del Museu d’Història de Catalunya, amb 4.864; i de Jordi Sánchez, adjunt al Síndic de Greuges, amb 4.640.

Juntament amb aquests quatre noms, n’hi ha vint-i-un més que han estat els més votats en la llista nacional de les eleccions al secretariat. Us presentem aquests vint-i-cinc noms en uns fitxes biogràfiques. I tot seguit us oferim la llista dels altres cinquanta membres que integraran el secretariat, elegits en les votacions de llistes territorials.

Liz Castro (49 anys). Gràcia, Barcelona. Catalana nord-americana. Autora del llibre ‘What’s up with catalonia’.No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Escriptora i editora. Llicenciada en Art. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘No volem res estrany, ni tampoc som monstres; necessitem que el món ens entengui. No podem comptar amb l’ajut de ningú, però és essencial que la comunitat internacional no se sorprengui quan arribem fins al final.’ Diu que pot dedicar 10 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Rosa Alentorn i Sánchez  (54 anys). Viladecavalls. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Vice-presidenta d’Operacions a Fairview Research/IFI Claims Patent Services. Llicenciada en química. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Només en el consens i la unitat dels membres del secretariat serem capaços de no defallir davant les dificultats que ens esperen els mesos vinents.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Agustí Alcoberro i Pericay  (56 anys). Sant Martí, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya. Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya entre el 2008 i el 2014. Professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona. Doctor en història. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘En aquest moment històric, vull aportar-hi els meus coneixements, la meva experiència i la meva dedicació.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Sànchez i Picanyol (50 anys). Sants-Montjuïc, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Adjunt general al Síndic Greuges de Catalunya. Va ser un dels líders de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes. Llicenciat en ciències polítiques i sociologia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase com a candidat: ‘El meu compromis és treballar des del secretariat, si surto escollit, per reforçar les nostres fortaleses i per prioritzar l’acció pública de l’ANC per obtenir una majoria social suficient per fer imbatible democràticament la independència.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Gemma Cots i Tallada (34 anys). Nou Barris, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Gestió i administració d’una productora audiovisual. Graduada en filologia catalana i llicenciada en periodisme. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Cal treballar el discurs, afinar el missatge, fer-lo arribar a determinats col·lectius i sectors, i fer-ho a través dels canals i mitjans adequats.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Vilarasau Farré (56 anys). Castelldefels. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de l’Hospital de Sant Joan Despí – Moisés Broggi i Hospital General de l’Hospitalet. Doctor en medicina i cirurgia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘La renovació del secretariat nacional, en aquest moment, és una feblesa a la qual cal contraposar l’experiència de part dels que ens tornem a presentar, juntament amb l’aire nou i vital que aportaran els nous secretaris.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Nuri Guillaumes Isern (47 anys). Manlleu. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Cap de l’àrea econòmica a la Fundació Malalts Mentals de Catalunya. Llicenciada en direcció i administració d’empreses. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘M’agradaria treballar perquè cada vegada la part comptable i logística de l’assemblea fos millor, és a dir, que ens acostéssim a l’excel·lència. Se que és una part que es veu poc, però tinc la seguretat que una associació és molt més forta si tota aquesta part és forta.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Gabriel Rufián Romero (33 anys). Sabadell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. És membre destacat de Súmate. Responsable de selecció i contractació en una empresa. Diplomat en Relacions Laborals. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de ser capaços d’integrar tothom i demostrar que la independència d’aquest poble transcendeix un origen, un cognom o una llengua determinada.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Meritxell Serret Aleu (39 anys). Vallfogona de Balaguer. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Coordinadora tècnica a la fundació del món rural. Llicenciada en ciències polítiques i de l’administració. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Em comprometo a defensar el caràcter civil de l’ANC’ i que em proposo treballar per acostar l’ANC i el discurs a favor de la República Catalana a pobles i barris per a respondre pors i dubtes, donant suport a les AT, AS i AE.’  Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Sabaté i Ibáñez (31 anys). Roquetes. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. És militant de la CUP. Responsable de gestió energètica al Servei d’Infraestructures de la Universitat Politècnica de Catalunya. Enginyer d’edificació. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Considero que la força de l’ANC ha estat la mobilització i el treball de totes les assemblees, a partir de la mobilització diària i d’objectius polítics molt concrets hem pogut avançar fins on som. El seu paper serà imprescindible fins que finalitzem el procés.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jaume Terribas i Alamegó (79 anys). Sant Cugat del Vallès. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat.  Llicenciat en ciències polítiques, econòmiques i comercials. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘L’ANC és encara una entitat convenient per a mobilitzar la societat civil i arribar a la majoria parlamentària de diputats sobiranistes que declarin la independència i aprovin la constitució de l’estat català.’ Diu que pot dedicar 9 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Oriol Munné Rama (37 anys). Dreta de l’Eixample, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Advocat. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Cal treballar per ampliar la massa social, per tal de tenir més recursos, econòmics i humans, que ens permetin de fer arribar el missatge a més gent, especialment a aquelles zones on hi ha més indecisos o partidaris del no.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Hadar Ayxandri Sintorres (34 anys). Amposta. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Desocupat. Llicenciat en pedagogia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Si entro al secretariat nacional em comprometo a treballar per la millora de la relació amb les assemblees exteriors i facilitar que els catalans expatriats participin, des del present, en el futur estat català.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Carme Garcia Suàrez (58 anys). Sabadell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Va ser diputada d’ICV al congrés espanyol. Funcionària pública. Diplomada en treball social. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Crec que hem d’arribar a tothom, ser completament transversals, tant en l’àmbit social, polític, com també ideològic. Cal traslladar missatges directes i clars del país que volem i connectar amb problemes concrets del dia a dia de la gent.’ Diu que pot dedicar 10 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Albert Martín Ballesta (62 anys). Horta-Guinardó, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Directiu a l’administració pública. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de reforçar les nostres capacitats organitzatives, especialment al secretariat nacional, creant grups de treball potents i professionals a partir, en primer lloc, dels nostres mateixos associats. Hem d’impulsar planificadament la penetració en la societat dels nostres valors i de la nostra manera de veure les coses.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Víctor Cucurull Miralles (62 anys). Eixample, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de la Fundació Societat i Cultura. Llicenciat en filosofia i lletres. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘La tasca principal és la de fer els consensos necessaris. Una feinada per a assolir un objectiu diàfan: un poble lliure, una societat justa, una república catalana’. Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Emili Puig Soler (61 anys). Manresa. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Professional liberal. Arquitecte tècnic. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Continuar treballant en l’extensió territorial fins que no hi hagi cap poble sense un nucli de l’ANC constituït i també en el camp de la “desobediència”, dins la comissió d’incidència política.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Anna Pérez i Mir. Sants-Montjuïc, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Membre de l’equip editorial Grup Enciclopèdia Catalana. Llicenciada en filologia clàssica. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Puc aportar a l’equip i al nou secretariat nacional una visió plural i inclusiva per a la nova república catalana. Si pregunteu als que m’envolten personalment i professional, us diran que sóc una persona compromesa amb tot el que faig, que m’implico, de bon tracte…’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Vicenç Relats i Casas (50 anys). Lliçà d’Amunt. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de la revista-llibre semestral Vallesos Gent, Terra i Patrimoni. Llicenciat en ciències de la informació. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘En l’esprint fins al 27-S ens cal arribar a més gent que encara no hi està prou il·lusionada o veu la independència amb recel. Cal arribar-hi amb arguments i també per la via emocional, des de la diversitat que configura el nostre poble.’ Diu que pot dedicar 14 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Joan Contijoch i Amill (71 anys). Sant Cugat del Vallès. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Llicenciat en història moderna i contemporània. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘L’ANC ha de recuperar el lideratge polític del procés i, per això cal una acció unitària i decidida pensant només en el bé del país.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ferran Camps i Campos (60 anys). Cabrils. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya. Pre-jubilat. Llicenciat en ciències polítiques i de l’administració.  Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Una ANC àgil, dinàmica, flexible, adaptable a les necessitats del treball a desenvolupar. D’anàlisi de la realitat concreta i posant les bases d’una mirada llunyana, amb pes ferm i construint sinergies entre els seus membres.’ Diu que pot dedicar 60 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Àngels Folch i Borràs (62 anys). Sabadell. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. Va ser a la Coordinadora Nacional de Consultes. No és militant de cap partit. Jubliada. Magisteri. No forma part de cap equip. La seva frase de candidata: ‘L’ANC és un organisme viu i, com a tal, també té punts febles a reforçar. Una de les principals responsabilitats dels membres del secretariat haurà de ser, sens dubte, vetllar per identificar els possibles punts febles de l’entitat i reforçar-los per tal que deixin de ser-ho.’ Diu que pot dedicar 18 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Antoni Llimona Botey (71 anys). Vilassar de Dalt. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Pagès. Estudis primaris. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de ser constants i perseverants explicant qui som, com som i d’on venim; continuar en el camí que hem emprès com a poble i no defallir ni un moment fins a aconseguir ser un país nacionalment lliure, socialment just i amb un estat propi i independent.’ Diu que pot dedicar 35 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Beni Saball i Caelles (55 anys). Sagrada Família, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Funcionària de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘A l’ANC li falta preparar una documentació àmplia perquè es puguin respondre les preguntes de la gent de manera clara, ben fonamentada i amb un missatge coordinat, tant als convençuts, com als indecisos o fins i tot als contraris a la independència; ells són els que estan en contacte directe i continu amb la gent.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Pere Grau Valls (54 anys). Tarragona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Advocat dels Col·legis de Tarragona i Reus. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Em comprometo a treballar perquè l’ANC sigui instrument aglutinador de tot l’independentisme, perquè sota els valors de la tolerància i la igualtat, les organitzacions socials i les institucions públiques d’una Catalunya sobirana permetin el progrés racional i el desenvolupament meritori i sostenible.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any