Singlantana Sounds recupera la música produïda a Catalunya Nord

  • Un compte de YouTube aplega ja un centenar d’enregistraments de vinils històrics i entrevistes amb personalitats de la cultura nord-catalana

VilaWeb
Redacció
19.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del mes passat, un compte de YouTube es va omplint periòdicament d’enregistraments històrics de la cançó i la música nord-catalanes. Amb finalitats exclusivament divulgatives, Singlantana Sound es defineix com un projecte de difusió de continguts de cançó, música i paraula produïts a Catalunya Nord.

Aquest curiós banc de dades sonor es va estrenar fa un mes i mig amb ‘Allez l’USAP‘, un quasihimne de l’equip de rugbi perpinyanès interpretat el 1978 per Georges Olivères:

Des d’aleshores s’hi han anat penjant ja gairebé un centenar d’enregistraments més, extrets de discs de vinil i entrevistes per a il·lustrar el patrimoni cultural i musical nord-català: del poeta Jordi Pere Cerdà al Modern Jazz Group, passant pel grup Pa amb Oli, Gerard Jacquet i la banda els Arams. També hi ha una entrevista amb Renat Llech-Walter, on narra l’origen de la ràdio en català a Perpinyà a l’emissora Perpignan Roussillon, el 1946:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any