Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.04.2015  06:00

Singlantana Sounds recupera la música produïda a Catalunya Nord

Un compte de YouTube aplega ja un centenar d’enregistraments de vinils històrics i entrevistes amb personalitats de la cultura nord-catalana

Men?ame
 

Des del mes passat, un compte de YouTube es va omplint periòdicament d'enregistraments històrics de la cançó i la música nord-catalanes. Amb finalitats exclusivament divulgatives, Singlantana Sound es defineix com un projecte de difusió de continguts de cançó, música i paraula produïts a Catalunya Nord.

Aquest curiós banc de dades sonor es va estrenar fa un mes i mig amb 'Allez l'USAP', un quasihimne de l'equip de rugbi perpinyanès interpretat el 1978 per Georges Olivères:

Des d'aleshores s'hi han anat penjant ja gairebé un centenar d'enregistraments més, extrets de discs de vinil i entrevistes per a il·lustrar el patrimoni cultural i musical nord-català: del poeta Jordi Pere Cerdà al Modern Jazz Group, passant pel grup Pa amb Oli, Gerard Jacquet i la banda els Arams. També hi ha una entrevista amb Renat Llech-Walter, on narra l'origen de la ràdio en català a Perpinyà a l'emissora Perpignan Roussillon, el 1946: