La CUP s’absenta per primera vegada de la reunió del Pacte Nacional pel Dret de Decidir

  • L'esquerra independentista manté els espais relacionats amb el procés 'en repòs' fins que no enllesteixi el seu propi full de ruta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.03.2015 - 10:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cap representant de la CUP no ha assistit a la reunió del Pacte Nacional pel Dret de Decidir d’aquest divendres al parlament. És la primera vegada que l’esquerra independentista s’absenta d’un acte convocat per aquesta entitat, que engloba representants de les institucions catalanes, partits polítics i entitats socials. La CUP es troba redactant la seva proposta de full de ruta, i ha decidit de ‘mantenir en repòs tots els espais relacionats amb el procés’ fins que no enllesteixi la seva proposta, que té previst de presentar el 21 de març.

Aquest és el mateix motiu pel qual han congelat les negociacions sobre el full de ruta independentista del president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder republicà, Oriol Junqueras.

El Pacte Nacional pel Dret de Decidir (PNDD) es reuneix aquest matí per tractar sobre quin paper ha de fer l’ens en aquest punt del procés sobiranista, quan falta menys de set mesos per a les eleccions del 27 de setembre.

És la primera trobada del PNDD des del 7 de novembre, quan es va forçar una reunió per a encarar la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional espanyol. La convocatòria d’avui arriba pocs dies després de l’anul·lació per part del TC de la llei de consultes del Parlament de Catalunya i avui el president del pacte, Joan Rigol, farà una proposta de protesta contra aquesta sentència, proposta que s’haurà d’acordar amb els assistents.

La novetat d’aquesta reunió serà la presència d’alguns eurodiputats catalans que informaran sobre la receptivitat de les institucions europees envers el dret de decidir. Hi haurà Francesc Gambús (CiU), Ernest Maragall (NECat) i probablement Ernest Urtasun (ICV). Josep-Maria Terricabras (ERC) no hi serà, però ha deixat un document perquè sigui llegit a la reunió. En l’ordre del dia també hi ha l’aprovació d’un document de crida a la defensa dels valors cívics i democràtics en l’exercici del dret de decidir.

Així mateix, hi intervindran el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a més del president del Pacte, Joan Rigol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any