Centenars de manifestants donen suport al jutge Santi Vidal davant de l’Audiència de Barcelona

  • El magistrat suspès pel CGPJ diu que continuarà treballant per complir el seu somni de veure néixer la república catalana

VilaWeb
ACN-Redacció
27.02.2015 - 13:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un miler de persones s’han concentrat aquest migdia davant el Palau de Justícia de Barcelona, seu de l’audiència provincial, per donar suport al magistrat Santiago Vidal, suspès de sou i feina durant tres anys pel Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ) per haver redactat una constitució catalana. Cap a la una del migdia, Vidal ha sortit a les portes de l’edifici, on l’esperaven nombrosos independentistes, a més de polítics d’ERC i ICV-EUiA, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i tot de jutges i advocats. Vidal ha agraït les mostres de suport i ha dit que continuaria treballant per complir el seu somni de veure néixer la república catalana.

Vídeo: Jordi Carreño

Ahir es va saber la decisió del CGPJ, però ja abans algunes associacions, com ara Juristes per la Llengua, Drets o Sobirania i Justícia, havien convocat una concentració per a aquest migdia.

Cap a la una ja hi havia un miler de persones, molts dels quals amb estelades, que cridaven ‘independència’ i cantaven cançons reivindicatives.

Quan Vidal ha sortit de l’audiència, acompanyat de la seva dona, la seva filla i la seva néta, els concentrats han esclatat en forts aplaudiments, crits d’encoratjament i consignes independentistes i en favor de la llibertat d’expressió. Molts s’hi ha volgut acostar, saludar-lo personalment i animar-lo. Entre les personalitats que l’esperaven hi havia polítics d’ERC, com ara Joan Tardà, Anna Simó, Oriol Amorós i Pere Aragonès; i d’ICV-EUiA, com Salvador Milà i David Companyon; o Mar Serna, actualment jutgessa i ex-consellera de la Generalitat amb el PSC. També hi havia representants d’entitats com ara Òmnium, amb Muriel Casals al capdavant, i el president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes.

També hi han acudit molts jutges i advocats, no pas tots independentistes, a més de funcionaris de l’audiència. Dins l’edifici judicial, s’havien penjat alguns cartells animant a assistir a la concentració. L’ex-fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo també ha volgut abraçar Santiago Vidal.

‘El meu somni: veure néixer la República Catalana’

En el seu discurs, el jutge ha dit que era un dels dies més difícils de la seva vida, però alhora emocionant, i ha agraït el suport de la gent que hi havia acudit. També ha reivindicat el dret de llibertat d’expressió i ha dit que els tres anys vinents, si el Tribunal Suprem no revoca la sanció abans, continuaria treballant des d’uns altres àmbits per ajudar a complir el seu somni: ‘Veure néixer la república catalana.’ També ha dit que vol que Catalunya sigui un país més just i democràtic, i ha acabat el seu discurs amb ‘Visca Catalunya lliure!’

Abans de Vidal, ha parlat una representant de les entitats convocants, que ha dit que no tenien por de ‘pensar diferent’. L’acte s’ha acabat amb el cant de ‘Els segadors’ i el jutge ha tornat a entrar a l’audiència.

Una hora abans, cap a les 12 del migdia, Vidal havia explicat als periodistes que ben aviat decidiria el seu futur professional. I ha assenyalat que es considerava afortunat que li haguessin ofert d’integrar-se en diverses llistes electorals o de treballar en feines de l’àmbit públic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any