Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  30.11.2014  06:00

L'ANC aposta per una candidatura unitària i eleccions al febrer

Valora com un 'bon punt de partida' la proposta de llista d'Artur Mas

Men?ame
 

L'Assemblea Nacional Catalana va presentar ahir la 'Declaració de Cornellà', on aposta per un avançament electoral i una candidatura unitària i transversal. La proposta de l'ANC és que les eleccions es facin al febrer, de manera que a la primavera quedi constituït el nou parlament. Sobre la proposta de llista que va fer el president Artur Mas per a unes eleccions avançades, la valora com 'un bon punt de partida' per a fer una candidatura transversal 'que tingui com a principal objectiu l'assoliment de la independència nacional en el termini més breu possible'. 

En aquest sentit, l'ANC diu que es compromet 'a implicar-se a fons' per fer possible una candidatura unitària 'que representi i inclogui totes i cadascuna de les diverses sensibilitats socials i polítiques del sobiranisme'. I defensa fer a partir d'ara una feina col·lectiva per fer possible 'la unitat política i social', començant 'per definir el què i el com', decidir tot seguit el quan, i 'només en última instància', el qui. 

'De la mateixa manera que hem treballat unitàriament per superar les dificultats sorgides en el moment en què el 9-N perillava, cal mantenir els espais unitaris de treball per avançar en aquest procés i per construir els acords necessaris que assegurin les eleccions', diu l'ANC, que detalla que els eixos principals d'aquesta feina seran: l'acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d'espais de sobirania i la mobilització. 

'Aquestes eleccions han de ser la constatació definitiva del suport majoritari del poble català a la constitució del nou estat, el seu resultat ha de ser inequívoc i ha de poder ser llegit, internacionalment, com a base suficient per a començar les converses per al reconeixement internacional de l'estat català, van avisar els responsables de l'ANC en un Auditori ple de gom a gom, amb més de 500 coordinadors de les assemblees territorials, sectorials i exteriors. 

Podeu llegir íntegra la Declaració de Cornellà de Llobregat de l'ANC.