El cap de premsa del PP català, nou director de RTVE a Catalunya

  • L'ha nomenat l'actual president de l'ens · Substitueix Ana María Bordas, nova responsable de la 2

VilaWeb
Redacció
11.11.2014 - 19:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Antonio Sánchez, president de RTVE, ha nomenat el cap de premsa del PP català, Eladio Jareño, nou responsable de la corporació pública espanyola a Catalunya. Jareño ja va ocupar aquest càrrec el 2003 i el 2004 en substitució de Ramon Font, que havia dimitit per desacords amb José Sánchez. Ana María Bordas, que ocupava el càrrec fins ara, ha estat nomenada nova directora de la 2.

Jareño no és l’únic que repeteix, perquè José Antonio Sánchez ja s’havia encarregat dels mitjans espanyols en l’era Aznar. 

Ara fa un mes José Antonio Sánchez va nomenar el cap d’opinió de La Razón, José Antonio Álvarez Gundín, nou director dels informatius de TVE. 

Qui és Eladio Jareño?

Eladio Jareño (Barcelona, 1958) va començar la carrera professional com a responsable d’imatge i comunicació de la seguretat en els Jocs de Barcelona, pel Ministeri d’Interior espanyol. Després va ser cap de premsa del Governador Civil de Barcelona i, quan aquest estament va esdevenir delegació del govern espanyol a Catalunya, va exercir-hi de director de comunicació fins el 2002.

El 2004 va deixar la direcció de RTVE a Sant Cugat, a causa de la victòria electoral del PSOE, i passà a encarregar-se de programes infantils i juvenils. El 2008 va entrar al Partit Popular de Catalunya, on ha estat director de comunicació i coordinador de presidència.

 A què es deuen els canvis?

L’ens espanyol justifica els nomenaments per l’anomenat ‘pla d’eficiència’, que promou l’estalvi de 20 milions d’euros en despeses generals entre el 2015 i el 2016. No hi ha acomiadaments però es redueix l’estructura directiva per tal de rebaixar la despesa de personal en quatre milions d’euros en dos anys.

Els nous nomenaments han estat aprovats per un consell d’administració que ha acordat diverses mesures de reducció de la despesa de RTVE. L’entitat preveu un dèficit de 133 milions enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any