Els racons més desconeguts de la costa principatina, a Google Maps

  • Gràcies al conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya

VilaWeb
ACN
14.08.2014 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google Maps permet de visitar virtualment des d’ahir una quarantena de llocs poc coneguts de la costa de Catalunya, gràcies a l’aplicació Street View. Les platges i cales han estat enregistrades amb alta tecnologia òptica topogràfica gràcies un conveni de col·laboració entre Google i la Generalitat signat l’octubre passat. Amb aquest acord, el govern vol potenciar l’atractiu turístic de Catalunya i fer valdre el seu patrimoni natural i paisatgístic. El projecte permet de navegar i visitar les illes Medes des d’un vaixell, i fins i tot permet d’explorar virtualment la Meda Gran, una illa d’accés no autoritzat perquè és una zona protegida del parc natural.

Aquesta és la culminació del projecte de digitalització que van fer l’octubre passat, quan tècnics de Google i del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, de la Generalitat de Catalunya), amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, van recórrer i fotografiar amb la tecnologia Street View diverses platges i cales de la costa del Principat.

A més de recorreguts terrestres, el projecte inclou la fotografia en vaixell de tot el cap de Creus, el delta de l’Ebre i les illes Medes. Això permet de fer una visita virtual d’aquests indrets des del mar amb Google Maps. Fins i tot es pot fer un recorregut virtual per la Meda Gran, una illa d‘accés molt restringit perquè és una zona protegida.

Tecnologia Trekker

Google Street View ofereix l’accés virtual a aquests indrets de costa catalana gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb quinze lents que permeten d’obtenir imatges de 360 graus de llocs on un vehicle motoritzat no pot accedir.

Catalunya ja va ser notícia per l’ús d’aquesta tecnologia l’abril passat, quan es van publicar a Google Maps imatges panoràmiques de setze monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat, a través del Departament de Cultura i del CTTI.

Aquesta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, permet que tothom pugui accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d’un ordinador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any