Presenten a Torelló Nits de Qualitat, un projecte per millorar la qualitat de l’oci nocturn

  • S’han adherit al projecte el bar Tse-Tse, el Moscou i el bar Atmosfera

VilaWeb
Redacció
22.05.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Moscou va acollir dimarts passat l’acte de presentació de Nits de Qualitat un projecte impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat i que s’està desenvolupant en diferents municipis catalans, amb l’objectiu de prevenir i reduir els riscos en el context de l’oci nocturn. Després d’un intens procés participatiu, Torelló s’ha adherit a aquest projecte.

A l’acte hi van participar el Subdirector General de Drogodependències de l’Agència de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Colom; l’alcalde, Santi Vivet; i el regidor de Joventut, Xevi Lozano; i representants de les entitats i locals que s’han adherit al projecte Nits Q Torelló.

Nits de Qualitat és un projecte que es va posar en marxa l’any 2008 amb la voluntat de crear una xarxa d’entitats, de la indústria de l’oci nocturn i de les diferents administracions públiques per a la implantació de polítiques de salut i prevenció en l’àmbit de l’oci nocturn. I això s’aconsegueix a través de tres línies de treball: generar taules de participació ciutadana (NitsQ) al voltant de l’oci nocturn per tal d’engegar iniciatives consensuades per tots els agents implicats; fomentar la implantació de ‘Q de festa!’, un distintiu de qualitat en l’oci nocturn; i promoure la creació de grups de voluntariat en la prevenció i la reducció de riscos.

En el cas de Torelló, s’han adherit al projecte el bar Tse-Tse, el Moscou i el bar Atmosfera, mentre que com a entitats i col·lectius hi ha Deixebles de Sant Feliu, Pullassu i PIOC, i pels centres educatius, Sagrats Cors i l’AMPA de l’IES Cirvianum. També hi ha implicades diverses àrees municipals, l’Agència de Salut Pública d’Osona i representació de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

L’alcalde, Santi Vivet, va explicar com aquest projecte havia sorgit del treball fet en el marc de la campanya ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te’, impulsada pel Pla de Barris. Des d’aquest punt de partida, “vam voler donar un pas més”, alhora que va mostrar la seva confiança que aquest projecte permeti “desenvolupar accions de millora de la qualitat del nostre oci nocturn encaminades a beneficiar-nos a tots”.

El regidor de Joventut, Xevi Lozano, va detallar el procés participatiu que s’ha portat a terme al llarg dels darrers mesos i que ha cristal·litzat en la creació d’un òrgan estable, format per tots els agents implicats. El regidor va subratllar els objectius i les línies de treball i va presentar el logotip, obra de la dissenyadora torellonenca Núria Yebra.

Els representants de locals i entitats van reiterar la seva voluntat de col·laborar per millorar la qualitat de l’oci nocturn i potenciar les accions preventives i de reducció de riscos entre el jovent. Precisament, el Subdirector General de Drogodependències, de l’Agència de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Colom, a banda d’explicar el projecte, va presentar ‘Q de festa!’, un distintiu de qualitat en l’oci nocturn que implica la indústria privada de l’oci i el món local en les polítiques públiques de salut, i que a Torelló ja en disposen els tres locals nocturns integrats al projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any