Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.04.2014  09:00

La Universtitat de Vic acull el II Congrés Internacional sobre Geografies Literàries

Compta amb 140 inscrits, 65 comunicacions, dues conferències plenàries i 3 ponències

Men?ame
 

Els dies 24, 25 i 26 d’abril tindrà lloc a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya el II Congrés Internacional sobre Geografies Literàries. Agafant el relleu de la Universitat de València que l’any passat va organitzar el primer congrés, el de Vic es proposa incidir especialment en les possibilitats de comunicació del patrimoni literari i cultural vinculat amb el territori.

Amb 140 inscrits, 65 comunicacions, dues conferències plenàries i 3 ponències, el congrés s’estructurarà al voltant de tres eixos temàtics: Marques territorials i promoció patrimonial i turística; Universos literaris, la literatura i la vertebració del territori;  i Propostes i experiències didàctiques.

L’acte d’inauguració, previst per al dia 24 a les 9.30h a l’Aula Magna, comptarà amb la presència del Dr. Joan Nogué, de la Universitat de Girona, que parlarà de “Geografia, literatura i viatge”. Una altra presència destacada del congrés és la del Dr. Joaquim Molas (UB), que parlarà del paisatge com a instrument de creació i dinamització.

La iniciativa del congrés sorgeix del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura del Grup de Recerca “Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció” de la UVic – UCC  i compta amb la col·laboració  del Grup d’Innovació Docent de la Universitat de València “Geografies literàries”.