La CUP diu que el no del congrés espanyol no modifica ‘ni una coma’ el camí de la consulta

  • Antonio Baños i Sergi López van participar ahir en l'acte central de la campanya 'Sí per a canviar-ho tot' a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.04.2014 - 06:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular va arribar ahir a un dels moments culminants de la campanya de la consulta del 9 de novembre. Ho va fer amb un acte central al Barcelona Teatre Musical (BTM) ‘en favor del referèndum, de la independència i dels Països Catalans’ i ‘per reafirmar el compromís que la consulta es farà tant sí com no’, perquè ‘és la voluntat majoritària de Catalunya’. Un triple sí que la CUP enarbora des que el 12 de desembre les forces sobiranistes del Parlament de Catalunya van posar-se d’acord per a fixar una data i una pregunta per a la consulta sobre el futur polític del Principat.

A l’acte, que va omplir el BTM amb mil cinc-centes persones sota el lema ‘Sí, per a canviar-ho tot’, hi van intervenir els tres diputats de la CUP (David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet), a més de l’activista Gabriela Serra, el periodista i escriptor Antonio Baños i l’actor Sergi López. També hi van participar representants d’Escòcia, Palestina, Andalusia i el País Basc i hi va haver les actuacions de Pau Alabajos i Titot i David Rossell.

La CUP no està a disposada a fer passos enrere a l’hora de convocar la consulta. Els seus tres diputats van assegurar que el no del congrés espanyol no modificava ‘ni una coma’ l’objectiu de fer la consulta el 9-N, ‘el camí cap a la plena llibertat’. El futur, va assegurar David Fernández, ‘l’ha de decidir la seva gent, és la línia vermella infranquejable’ i el cop de porta de Madrid ‘multiplica l’anhel’ dels catalans. El també diputat Quim Arrufat va garantir que no acceptarien cap pacte ni transacció, ni tampoc succedanis en lloc de la consulta, ‘agradi o no a Rajoy, Rubalcaba i Fainé’. ‘El paper que ha de fer l’Esquerra Independentista i les classes populars és frenar tot intent de pacte amb l’estat espanyol, s’ha acabat el temps de les renúncies’, va afegir: ‘El 9 de novembre tindrem referèndum peti qui peti… sí, sí i sí!’ Per la seva banda, la diputada Isabel Vallet va defensar que aquest procés s’ha d’estendre a tots els Països Catalans perquè s’aspira ‘a construir el futur de manera col·lectiva’.

L’actor Sergi López va ésser l’encarregat d’obrir l’acte: ‘N’estem fins els ovaris que ens diguin que no. Volem un referèndum, volem la independència i volem uns Països Catalans lliures.’ I l’escriptor Antonio Baños, també membre de Súmate, va va llançar una crida a no renunciar el 9-N: ‘Volem urna, i la volem el 9 de novembre.’ També va proposar que es deixin instal·lades més enllà del 9 de novembre: ‘Les volem el 10 i l’11… que les deixin posades, hi ha molt a decidir i molt a canviar.’ També va criticar els qui volien substituir el referèndum per unes eleccions plebiscitàries o un pacte amb l’estat espanyol. Finalment, l’activista social Gabriela Serra es va mostrar entusiasmada amb el que es vivia al país: ‘Mai no havia vist tan a prop poder construir una república lliure i antcapitalista.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any