Antònia Font anuncia oficialment la dissolució

  • L'últim concert es farà el 27 de desembre al Teatre Principal de Palma

VilaWeb
Redacció
28.11.2013 - 08:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Antònia Font ha anunciat la dissolució, després de setze anys de carrera musical. Ho han fet saber en un comunicat avui al matí. ‘Satisfets amb la feina feta i conscients del seu llegat, els membres del quintet mallorquí consideren que ha arribat el moment de posar punt final a la seva trajectòria i concentrar-se en projectes personals no necessàriament relacionats amb la música.’ El Diario de Mallorca, que havia avançat la notícia, ha dit que Joan Miquel Oliver continuaria ‘aprofundint la producció musical i la literatura’.

El comunicat afegeix la data de l’últim concert: ‘Sense controvèrsia ni traumes interns, Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Manel Debon coincideixen que el seu darrer àlbum, “Vostè és aquí”, culmina la seva proposta artística i és un digne epitafi per a una carrera que no encaixaria un pas enrere. Per això, el concert programat per al 27 de desembre al Teatre Principal de Palma serà la darrera oportunitat de veure’ls dalt d’un escenari.’

Pau Debon i Joan Miquel Oliver van passar per VilaWeb fa un parell d’anys per presentar ‘Lamparetes’, i van fer aquesta actuació en acústic de la cançó ‘Clint Eastwood’:


Rumors el 2010

El març del 2010, Oliver ja havia insinuat una possible dissolució de la banda. En un reportatge a COM Ràdio va dir que el grup no tenia ‘ni perspectives ni plans de futur’: ‘No tenim res previst i cadascú fa la seva vida.’ L’any vinent, després de cinc anys de sequera, va publicar ‘Lamparetes’ (2011) i es van aturar els rumors que havien circulat sobre la fi del grup.

Antònia Font, un dels grans noms de referència musicals a casa nostra, va néixer a Mallorca el 1997 aportant una música festiva i lletres imaginatives i fantasioses compostes precisament per Oliver. Es va fer conèixer amb una primera maqueta on hi havia quatre temes: ‘Cibernauta Joan’, ‘S’Univers és una festa’, ‘Rumba’ i ‘Es xifon és un aparato’.

D’aleshores ençà havien publicat vuit discs: ‘Antònia Font’ (1999), ‘A Rússia’ (2001), ‘Alegria’ (2002), ‘Taxi’ (2004), ‘Batiscafo Katiuscas’ (2006), ‘Coser i cantar’ (2007), ‘Lamparetes’ (2011) i ‘Vostè és aquí’ (2012).

El grup ha guanyat el Premi Nacional de Música de Catalunya (2008), el 31 de Desembre de l’Obra Cultural Balear, l’Altaveu de Sant Boi, el Puig-Porret del Mercat de Música Viva de Vic (2002 i 2011) i uns quants premis Enderrock.

Informació relacionada:

Entrevista a VilaWeb TV: ‘Podríem dir que aquest és el nostre millor disc’ (12-4-2011)

Joan Miquel Oliver: ‘M’agradaria ser invisible’ (7-3-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any