El poeta i periodista David Mira, guardonat amb la distinció Nou d’Octubre d’Ontinyent

  • Amb ell, la rebran els Júniors de St. Josep, l'empresa Funerària Gramage, la sindicalista Tere Lluch, i l'esportista Pascual Donat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.10.2013 - 18:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les distincions Nou d’Octubre que anualment atorga l’Ajuntament d’Ontinyent a persones i entitats locals com a reconeixement a trajectòries o treballs en benefici del conjunt de la societat, s’atorgaran enguany al poeta, periodista i escriptor David Mira, als Júniors de Sant Josep, a l’empresa Funerària Gramage, a la sindicalista Tere Lluch, i a l’esportista Pascual Donat.

David Mira, a qui el poeta Manel Alonso va descriure com ‘un home honest, preocupat pel futur de la llengua, la cultura i el patrimoni natural del nostre país’,  és escriptor i periodista. A banda dels nombrosíssims articles en la premsa comarcal i de la participació en programes de ràdio, David Mira ha publicat els llibres de poesia ‘Lletres de viatge’ (1982), ‘Quadern de combat’ (1984), ‘On comença la vall’ (1990), ‘Reflexions compartides’ (1994), i ‘Desteixida memòria’ (2005); així com els llibres de narrativa ‘Miratges’ (1995) i ‘Temps cremat’ (2002).

L’any 2006, els contertulians del Desert de la Paraula van preparar una actuació musical d’homenatge al poeta, amb l’espectacle ‘El pèndol i la terra’, consistent en poemes de l’escriptor musicats. Aquell material es va enregistrar i es va publicar en format de disc compacte l’any 2008. Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març passat, vam publicar el seu poema inèdit ‘Naufragis i delers‘ (pdf).

El Centre Júnior de Sant Josep, integrat dins la Parròquia de Sant Josep de la ciutat d’Ontinyent, està format per 965 xiquets i xiquetes i 150 monitors, els quals realitzen tasques d’educació en valors a través d’activitats de temps lliure. Aquest moviment va tenir el seu inici fa 43 anys, i enguany estan celebrant 40 anys de campaments i falles.

L’empresa Funerària Gramage SL celebra enguany el seu centenari, fundada l’octubre de 1913 per un grup de fusters, entre els qualsManuel Gramage Martínez. L’Ajuntament n’ha destacat la proximitat al ciutadà i el tracte personal, així com l’aposta per la inversió a la ciutat. N’és un exemple el tanatori inaugurat l’abril de 2010, amb dues plantes i una superficie total construida de 1.281 metres quadrats.

Tere Lluch rep la distinció per la seua trajectòria com a sindicalista (des de l’any 1977 al sindicat USO i després, des de 1981 a CCOO) i per ser la primera dona que va tenir el Grup Municipal d’EU com a regidora, càrrec que va exercir en tres legislatures diferents. També se li reconeix l’activisme social en l’Associació de Veïns de Sant Rafel, la seua lluita per la plena integració de la dona en la festa de Moros i Cristians. Lluch ha estat sòcia de Creu Roja durant 20 anys, on ha exercit en nombroses ocasions com a voluntària, així com també ho ha fet voluntariat del Projecte Trèvol.

L’ex-futbolista i entrenador ontinyentí Pascual Donat va debutar a l’Ontinyent CF als 15 anys, i va arribar a jugar a la Primera Divisió del futbol als 18 en el Sevilla CF. En 1992 fitxa pel Vila-Real, on va disputar més de 300 partits. Després de  retirar-se del futbol actiu s’ha dedicat a qüestions tècniques. Actualment és delegat i ajudant tècnic del primer equip del Vila-Real CF.

Els premis, consensuats entre els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, es lliuraran en un acte institucional que es celebrarà al Palau de la Vila, dimecres 9 d’octubre, a les dotze del migdia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any